Chelsea snupper førstepladsen efter smal sejr

Diego Costa bragte Chelsea foran ude mod Middlesbrough i Premier League søndag. Foto: AP/Scott Heppell

Middlesbrough blev besejret 1-0 på udebane, og dermed topper Chelsea Premier League.

Chelsea spillede sig søndag op på førstepladsen i Premier League, da Middlesbrough ude blev besejret 1-0.

Dermed topper London-klubben med 28 point foran Liverpool og Manchester City, der begge har 27 point.

Det var Chelseas sjette ligasejr i træk og sjette kamp i træk uden at indkassere en scoring. Den positive stime blev indledt efter seneste nederlag 24. september, da Arsenal vandt 3-0.

Viktor Fischer var atter at finde på reservebænken, men han fik det sidste kvarter på banen for hjemmeholdet, der jagtede sæsonens blot tredje sejr.

Chelsea burde være kommet foran efter 27 minutter, da Victor Moses i et flot Chelsea-opspil fandt Pedro, som hamrede bolden over Middlesbrough-målet efter kampens største mulighed indtil da.

Alvaro Negredo forsøgte sig med et hovedstød, men den spanske angribers afslutning savnede kvalitet.

Fire minutter før pausen kom Chelsea så planmæssigt foran.

Efter et hjørnespark opstod der forvirring og Diego Costa var først blandt tre Middlesbrough-spillere og fik sparket bolden i mål til 1-0.

Hjemmeholdet havde svært ved at true Chelsea, og Diego Costa og co. kunne gå til pause med den smalle føring, mens den spanske angriber kunne glæde sig over sin tiende sæsonscoring som ligaens topscorer.

Ti minutter inde i anden halvleg fik Gaston Ramirez en stor mulighed, da Negredo smart lod bolden passere mellem benene. Landsholdsspilleren fra Uruguay fik dog hamret bolden langt over Chelseas mål.

Muligheden opstod efter et tungt pres fra gæsterne, der forsøgte at lukke opgøret efter pausen.

Med godt et kvarter igen blev Viktor Fischer sendt på banen for Middlesbrough i stedet for Adam Clayton, men det ændrede ikke kampens forløb.

Middlesbrough ligger dermed på 15.-pladsen med 11 point.