Christian Eriksen arkitekt bag Ajax-sejr i Super Cuppen

Christian Eriksen åbnede sæsonen med en scoring og et oplæg til det afgørende Ajax-mål i 3-2-sejren over AZ Alkmaar i Super Cuppen.

Den danske landsholdsspiller reducerede til 1-2 i den ordinære spilletid og var dermed medvirkende til, at Ajax senere kunne sende kampen ud i forlænget spilletid.

Eriksens mål blev flere steder noteret som et selvmål, fordi Eriksen sparkede et frispark, som AZ Alkmaars Jeffrey Gouweleeuw rettede af, så bolden røg ind i eget net.

Eriksen stod senere også for indlægget, som midtbanespilleren Siem de Jong fik afsluttet på fornem vis i den forlængede spilletid til slutstillingen 3-2.

- AZ stod kompakt, og var hurtige på kontraangrebene. Vi måtte have stor tålmodighed, og vi skabte kun få reelle chancer, sagde Eriksen efter kampen ifølge avisen De Telegraaf.

Den ordinære spilletid endte 2-2 efter en 2-0-føring til AZ Alkmaar. Så der var tale om et imponerende comeback af Ajax, som på et tidspunkt havde fem danskere på banen på samme tid.

Både Christian Eriksen, Lasse Schöne og Viktor Fischer startede inde for Ajax. Og på bænken var yderligere tre danskere med for Ajax i skikkelse af Nicolai Boilesen, Christian Poulsen og Lucas Andersen.

Lucas Andersen blev skiftet ind i anden halvleg i stedet for den tidligere FC Barcelona- og AS Roma-stjerne Bojan Krkic. Boilesen blev skiftet ind efter 105 minutter. Kun Christian Poulsen fik ikke spilletid af danskerne.

Den tidligere danske landsholdsanfører kunne til gengæld se sit hold komme bagud 0-2 efter scoringer af Johann Berg Gudmundsson og den tidligere AGF-angriber Aron Johannsson.

Ajax-angriberen Kolbeinn Sigthorsson stod for udligningen til 2-2.

Ajax åbner den nye sæson den 3. august hjemme i Amsterdam mod Roda.