Danmark lider bittert tab i VM-åbningen

I tabellen står det forventede runde nul ud for Danmark efter holdets åbningskamp ved ishockey-VM, men danskerne har al mulig grund til ærgre sig over, at Tjekkiet vandt med 2-0 fredag eftermiddag i Stockholm.

Der var nemlig ingen styrkeforskel mellem det danske landshold og de seksdobbelte verdensmestre, og havde danskerne haft en smule medgang i de afgørende øjeblikke, kunne Danmark nemt have skabt turneringens første overraskelse.

Landstræner Per Bäckmans tropper er gået ind til turneringen med en ambition om, at det skal være slut med hæderlige nederlag.

Det var dette heller ikke. Det var irriterende, ærgerligt og meget bittert efter en fremragende indsats af danskerne, der mødte tjekkerne i øjenhøjde og som ligemænd.

Men når ærgrelsen har lagt sig, kan de rød/hvide tage masser af selvtillid med fra kampen, der viser, at de har noget at have kvartfinaleambitionerne i.

De danske spillere kan sagtens argumentere for, at de var bedst i kampens sidste to perioder, netop det tidspunkt hvor Danmark traditionelt knækker sammen mod de store hold.

Derfor var det så meget mere ærgerligt, at det tjekkiske føringsmål kom, da der kun resterede fem sekunder af en anden periode, hvor tjekkerne til tider havde været under hårdt pres.

Nogen ulempe for det danske spil var det naturligvis ikke, at Tjekkiet blev ramt af en række udvisninger i anden periode, men det var også et udtryk for, at østeuropæerne var oppe mod en modstander, der langt hen ad vejen fremstod som jævnbyrdig.

Specielt må danskerne ærgre sig over, at det ikke lykkedes at udnytte næsten halvandet minut, hvor holdet spillede fem mod tre. Specielt Lars Eller og Philip Larsen kom til fine skudchancer, men Danmark tog ikke vare på den gyldne mulighed.

Det tvang danskerne til at forcere i slutfasen, men holdet gjorde det med omtanke og uden at blotte sig mod de kløgtige modstandere, der til slut var glade for at lade tiden gå.

Med mindre end tre minutter tilbage udnyttede Petr Tenkrat en pludselig åbning til at afgøre kampen med 2-0-scoringen, og så var der ikke mere at komme efter.

Det kan danskerne ærgre sig over, men søndag middag skal holdet revanchere sig mod Italiens nedrykningsfavoritter, og det bliver selvsagt en helt anden opgave.

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer