Danmark piller igen glansen af Sverige

Morten Olsen har krammet på Sverige. Fredag blev svenskerne slået for tredje gang i træk.

Nicklas Bendtner nyder at spille i Parken for tiden. For tredje kamp i træk blev han målscorer i Danmarks nationalarena.

Og for tredje gang i træk vandt det danske fodboldlandshold over en god modstander i Parken - denne gang blev det til en 2-0-sejr over Sverige i en venskabskamp foran 18.057.

I efteråret er det også blevet til fornemme sejre over Norge og Portugal i EM-kvalifikationen, og Danmark spiller tilmed rigtig flot kombinationsfodbold.

Det har alle været overbevisende sejre og lover godt for EM-slutrunden næste sommer, hvor Danmark er kvalificeret.

Og så hjælper det med en sprudlende Bendtner i form og med målnæse.

Som da Sunderland-angriberen klogt stod lurende fri bagest i feltet, da Lars Jacobsen lagde et fint indlæg ind over, som Daniel Agger snittede videre.

Og så var det en let sag for formstærke Bendtner at passere FC København-keeperen Johan Wiland i det svenske mål. 1-0-målet blev scoret 10 minutter før pausen.

Michael Krohn-Dehli øgede til slutresultatet 2-0 efter endnu et særdeles flot dansk oplæg 10 minutter før tid.

Danmark dominerede i det hele taget arvefjendeopgøret, og Bendtner kunne allerede have scoret efter knap 20 minutter, da han havde en fin afslutning, som Wiland parerede med benene.

Forinden havde makkerparret i det danske midterforsvar Andreas Bjelland og Agger allerede forsøgt sig med et langskud hver, som dog begge gik et stykke uden for rammen.

Og bare så alle er klar over det; Bjelland kan også spille fodbold med højrebenet.

Sverige havde kun få chancer i kampen, men den største tilfaldt Twente-profilen Emir Bajrami, som dog ramte stolpen fem minutter efter Bendtners 1-0-scoring.

Banens mest profilerede spiller forud for opgøret, Zlatan Ibrahimovic, gjorde ikke lige så meget væsen af sig som i sin nye biografi "Jeg er Zlatan Ibrahimovic", men et langskud flere meter forbi Thomas Sørensens mål blev det da til. Skuffende.

Kampen var i perioder præget af en del fejlafleveringer fra begge holds side, og det bar til tider også præg af, at der kun var tale om en venskabskamp. Især Christian Eriksen havde en decideret offday.

Anonym var også Dennis Rommedahl, som dog nåede at spille sin landskamp nummer 113 og nu kun er overgået af Peter Schmeichel på listen over spillere med flest landskampe.

Rommedahl blev udskiftet i pausen med Daniel Wass, som fik sin blot tredje landskamp.

Landstræner Morten Olsen valgte overraskende at give debut til 19-årige Jores Okore, som var hevet op fra U/21-landsholdet, fordi Simon Kjær havde meldt afbud med en skade.

Det 19-årige FC Nordsjælland-talent kom ind i den sidste halve time i stedet for klubkammeraten Bjelland, der kort forinden havde foræret Ibrahimovic en stor chance.

Også Nicolai Jørgensen fik sin debut, da han kom ind i stedet for Bendtner 20 minutter før tid.

Med sejren fortsætter Danmark sin sejrsstime inden tirsdagens testkamp mod Finland i Esbjerg. Det er sidste landskamp i år.