Danmarks håndboldkvinder besejrer Sverige i tæt VM-test

Trine Østergaard måtte udgå af Danmarks kamp mod Sverige. Foto: /ritzau/Schütze René

Højrefløjen Trine Østergaard måtte udgå, da Danmark vandt den næstsidste VM-test mod Sverige.

Danmarks kvindelige håndboldlandshold leverede lørdag en fin præstation, da Sverige kom på besøg i Frederikshavn.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensens mandskab sejrede 26-25 i kampen, der var Danmarks næstsidste test før VM i Tyskland i december.

Efter en lige første halvleg slog de danske kvinder til fra begyndelsen af anden halvleg mod Isabelle Gulldén og co.

Her etablerede Danmark et forspring på fire mål, og selv om Sverige fik udlignet, kløede danskerne på og vandt kampen.

Danmark indledte kampen godt og kom foran 5-2.

Svenskerne kom dog fint tilbage med fire scoringer på stribe.

Efter 23 minutter skete der et uheld, som formentlig fik Klavs Bruun Jørgensen til at blive en smule bekymret.

VM-truppens eneste deciderede højrefløj, Trine Østergaard, faldt efter en duel uheldigt ned på gulvet og måtte trækkes ud af kampen.

Odense Håndboldspilleren satte sig ud til de danske reservespillere med is på skulderen.

Omfanget af skaden kendes foreløbig ikke.

Højrebacken Louise Burgaard kan godt spille positionen som højre fløj, hvis det skal være. Det skulle det i resten af kampen, hvilket FCM Håndboldspilleren slap godt fra.

Danmark fik kontakt ved 13-13 halvandet minut før pausen, da anfører Stine Jørgensen udnyttede et straffekast og scorede for femte gang i kampen.

Svenskerne kom igen foran, men få sekunder før pausen steg venstrebacken Line Haugsted til vejrs og hamrede 14-14-pausestillingen i mål.

Danmark indledte anden halvleg meget stærkt.

Efter 45 sekunder lavede Louise Burgaard en seværdig skruet afslutning fra fløjen til 15-14, og senere blev forspringet udvidet til 21-17.

Sandra Toft leverede gode redninger, og forsvaret havde godt styr på de svenske skytter.

Men lige som i første halvleg havde danskerne en svag periode, og med fire mål på stribe fik Sverige udlignet til 21-21.

Lotte Grigel fik brudt den danske måltørke med scoringen til 22-21, og kort efter scorede også Line Jørgensen.

50 sekunder før tid udnyttede Louise Burgaard en kontra til at score til 26-24, og det lykkedes at sikre sejren.