Dansk NHL-keeper udskiftet i afgørende sejr

Det var en blandet oplevelse for den danske ishockeymålmand Frederik Andersen, der natten til mandag dansk tid gik videre i slutspillet med sin klub Anaheim Ducks.

Ducks endte med at vinde kampen mod Dallas Stars med 5-4 efter overtid og gik videre i slutspillet, men Frederik Andersen blev udskiftet undervejs.

Frederik Andersen blev pillet ud i midten af anden periode, da Dallas-mandskabet havde bragt sig foran 4-2 i kampen. Danskeren havde på det tidspunkt reddet otte ud af 12 forsøg, og det var ikke nok til at blive i buret.

Ind i stedet for Frederik Andersen kom Jonas Hiller, som reddede samtlige af de 12 skudforsøg, der blev sendt af sted mod Ducks-målet i den resterende del af kampen.

Det var en medvirkende årsag til, at Anaheim-holdet kunne udligne til 4-4 med to mål i slutningen af tredje periode og senere vinde kampen 5-4 efter overtid.

- Det var en fantastisk følelse at finde en vej til sejren. Nogle gange tror man ikke på sig selv, men vi fandt en måde at vinde på.

- Jeg synes, at jeg havde et par gode redninger, da jeg kom ind. Det gav mig selvtillid, og jeg så mig aldrig tilbage fra da af, siger Jonah Hiller ifølge nhl.com.

Sejren betød, at Frederik Andersens klub vandt 4-2 i kampe og nu er videre blandt de sidste otte hold i slutspillet.

Anaheim Ducks skal møde enten San Jose Sharks eller Los Angeles Kings i næste runde i slutspillet, hvilket svarer til kvartfinalerne.

Også Chicago Blackhawks, der har Peter Regin på holdet, er tæt på at gå videre til samme stadie efter en 5-1-sejr hjemme over St. Louis Blues. Regin var ikke med i truppen til den kamp.

Chicago Blackhawks fører serien med 3-2 i kampe og skal blot vinde en af de to sidste kampe i bedst ud af syv-serien.

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer