Dansk sejr over Malta holder VM-håb i live

Hvis det lykkes Danmark at komme med til VM i Brasilien, så må man kalde det et mindre mirakel. Men håbet lever endnu efter en kneben 2-1-sejr ude over Malta.

Det var dog en meget usikker præstation, og sejren var i fare i hele kampen. Det må siges at være skidt mod en lilleputnation som Malta, der ligger nummer 134 på Fifas verdensrangliste.

Danmark fik ellers den bedst tænkelige start på kampen, da Leon Andreasen efter lidt over et minut i sin comeback-kamp scorede til 1-0 på et oplæg fra en velspillende Martin Braithwaite.

Så skulle man tro, at der ville komme ro over det danske spil, men det kom der ikke. Tværtimod bar de danske spillere præg af stor nervøsitet og vildrede.

Malta udnyttede den skrøbelige danske tilstand til at spille sig frem til flere store chancer. Og målmand Stephan Andersen måtte diske op med klasseredninger ved farlige maltesiske forsøg efter 17 og 36 minutter.

På et frispark syv minutter før pausefløjt fik Malta fortjent udlignet til 1-1 på et direkte frispark, der var flot sat ind af Clayton Failla.

Kort efter havde Malta største profil, Michael Mifsud, tilmed mulighed for at score endnu en gang, men angriberen brændte sit forsøg.

Landstræner Morten Olsen havde overraskende valgt at give OB'eren Rasmus Falk chancen fra start på højrekanten, men debutanten greb ikke sin chance.

Heller ikke frontangriberen Nicklas Pedersen imponerede, og det var i det hele taget svært at se, hvem der skulle score de danske mål.

Michael Krohn-Dehli blev af samme årsag skiftet ind efter pausen i stedet for Falk, og det hjalp det danske angrebsspil en smule.

Syv minutter inde i anden halvleg sørgede Christian Eriksen for scoringen til 2-1 efter en flot solopræstation og en afslutning på overliggeren, som derefter ramte Maltas Ryan Camilleri i ryggen og gik i mål.

Men både kort inden og efter det danske 2-1-mål kunne Malta sagtens have scoret, og det må bekymre Morten Olsen, at Malta havde så let ved at komme frem til chancer.

De tre point var dog det absolut vigtigste i en kamp, hvor ikke meget fungerede for Danmark. Hvad der til gengæld fungerede fint var VM-gruppens øvrige resultater.

Tidligere fredag aften vandt Armenien overraskende med 2-1 på udebane over Tjekkiet, og det var et ønskeresultat for Danmark, som er dybt afhængig af, at de øvrige tophold i gruppen dummer sig.

Senere gjorde Italien det til en perfekt dansk aften, da italienerne hjemme slog Bulgarien med 1-0.

Danmark ligger dog stadig kun på femtepladsen side om side med Armenien og Tjekkiet med ni point i VM-gruppen.

Men danskerne er nu kun et enkelt point efter Bulgarien på andenpladsen, der giver adgang til to playoff-kampe om at kvalificere sig til VM-slutrunden i Brasilien.

Danmark møder Armenien på udebane på tirsdag.