Danske håndboldkvinder vinder OL-nøglekamp

De danske håndboldkvinder er godt på vej mod OL i London til sommer.

Men danskerne tog en bøvlet rute på vejen mod 28-24-sejren i nøglekampen mod Tunesien fredag aften i Gigantium i Aalborg.

Det skete foran 2200 tilskuere til den første kamp i OL-kvalifikationen, der bliver afviklet i denne weekend.

Tuneserne førte 13-12 ved pausen, før landstræner Jan Pytlicks tropper fik styr på nerverne og ikke mindst spillet.

Danmark åbnede opgøret bedst, men tuneserne med Viborgs Mouna Chebbah i spidsen var ikke sådan at ryste af.

Jan Pytlick havde hevet veteranerne Rikke Skov og Katrine Fruelund frem til kampen.

Sidstnævnte kom først på banen efter 16 minutter, da Danmark førte 7-6, og Katrine Fruelund fejrede sit comeback med at blive udvist i to minutter kort tid efter.

Det danske forsvarsspil fungerede ikke godt nok i første halvleg, og med 10 sekunder tilbage kunne de aggressivt spillende tunesere bringe sig foran 13-12.

Billedet vendte i anden halvleg, hvor danskerne fik sat sig i respekt, og Karin Mortensen hev nogle gode redninger frem i målet.

Da Ann Grete Nørgaard bragte Danmark foran 17-14, fik tunesernes målmand et direkte rødt kort.

Danmark kom foran 19-14, men efter tre tunesiske scoringer var forspringet reduceret til to mål.

Danskerne trak fra igen mod slutningen af kampen, men efter et par dumme danske udvisninger gik Tunesien fra 21-26 til 24-26.

Jan Pytlick tog timeout, og kort tid efter satte Line Jørgensen den forløsende 27-24-scoring ind.

Ann Grete Nørgaard sluttede af med kampens sidste scoring.

I samme gruppe vandt Rusland tidligere fredag aften 41-17 over Dominikanske Republik.

De to bedste hold i gruppen kvalificerer sig til OL.

Danmark møder lørdag Dominikanske Republik, mens Rusland venter i den sidste kamp søndag.

De danske håndboldkvinder var ikke med ved det seneste OL i Beijing for fire år siden.

Danmark vandt guld ved OL i 1996, 2000 og 2004.

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer