Danske ishockeytalenter bliver i A-gruppen efter stort drama

Ishockeyspilleren Jonas Røndbjerg har længe været udråbt til et af de største danske talenter, og torsdag scorede han for Danmarks U20-herrer. Foto: /ritzau/AP/Nathan Denette/arkiv

Danmarks U20-herrer var foran 2-0 mod Hviderusland og endte med at vinde kampen efter overtid og straffeslag.

Det danske U20-ishockeylandshold sikrede sig torsdag aften en dramatisk og vigtig sejr over de unge ishockeyherrer fra Hviderusland.

Det blev således til en 3-2-sejr efter straffeslag, i en kamp som Danmark undervejs førte med 2-0, men som altså endte med at gå i overtid.

Den danske sejr betyder, at Danmark forbliver i A-gruppen.

I tirsdags vandt Danmark det første opgør i potentielt tre nedrykningsopgør mod Hviderusland. Og to kampe var altså nok for danskerne.

Torsdag kom Danmark bedst fra start med to scoringer i første periode.

Det første mål blev sat ind af den 19-årige Herning-spiller Daniel Nielsen halvvejs inde i første periode.

Kort tid efter fordoblede det 18-årige stortalent Jonas Røndbjerg føringen.

Der blev ikke scoret i anden periode, men i tredje periode blev et par udvisninger dyre for Danmark.

Hviderusland scorede to gange i power play ved først Maxim Sushko og godt et minut senere ved Ilya Litvinov.

Dermed stod det helt lige efter tredje periode, og kampen skulle ud i ti minutters overtid. Her blev der ikke scoret, og dermed skulle holdene afgøre det hele på straffeslag.

Her imponerede Danmark ved at score på hele fire forsøg.

Jonas Røndbjerg stod for den sidste og altafgørende straffescoring.

Med et smart træk til højre for sig selv snød han den hviderussiske målmand, inden han med baghånden lagde pucken op i nettaget.

- Jeg havde forsøgt den finte et par gange til træning, og den fungerede. Så jeg tænkte bare, at jeg ville prøve at gøre det samme. Heldigvis gik den ind, siger Røndbjerg efter kampen til VM-turneringens hjemmeside.

Den danske målscorer til 1-0 i opgøret, Daniel Nielsen, var også godt tilfreds efter torsdagens vigtige sejr.