Danske svømmepiger slutter sidst i overraskende finale

Pernille Blume og resten af det danske hold på kvindernes 4 x 100 meter fri ved VM i svømning svømmede overraskende finale søndag aften. Foto: /ritzau/Mogens Flindt

Danmarks første finale ved VM i svømning på langbane i Budapest endte søndag aften med en sidsteplads.

De danske svømmere Signe Bro, Sarah Bro, Emilie Beckmann og Pernille Blume blev søndag nummer otte i 4 x 100 meter fri-finalen ved VM på langbane i Budapest.

Det var en overraskelse, at holdet nåede til finalen, men med stærk svømning fra OL-vinderen Pernille Blume blev finalen sikret under søndag formiddags indledende runde.

Danskerne svømmede finalen i tiden 3 minutter og 38,86 sekunder. Søndag formiddag svømmede den danske holdkap en anelse hurtigere i den indledende konkurrence i tiden 3 minutter og 38,29 sekunder.

Der var endnu mere fart hos svenskerne. Holdet sluttede godt nok på en femteplads, men Sarah Sjöström formåede at sætte verdensrekord på førsteskiftet i tiden 51,71.

Svenskeren forbedrede dermed Cate Campbells tidligere rekord med 35 hundrededele af et sekund.

Amerikanske Katie Ledecky vandt sit tredje verdensmesterskab i træk, da hun tog guldmedaljen i finalen på kvindernes 400 meter fri.

Den 20-årige svømmestjerne er dermed den første kvinde, der vinder den disciplin ved VM tre gange i træk.

Hun svømmede i tiden 58,34 sekunder, og det er ny VM-rekord. Det er dog næsten to sekunder langsommere, end tiden hun vandt olympisk guld med i Rio i 2016.

Guldet i mændenes 400 meter fri-finale gik til kinesiske Sun Yang, der henviste OL-vinderen Mack Horton til andenpladsen.

De to rivaler har haft flere kontroverser, og australieren har blandt andet beskyldt Yang for dopingmisbrug.

Der blev også svømmet finale i mændenes 4 x 100 meter fri, og det blev USA, der tog guld foran Brasilien og Ungarn.

Mandag formiddag skal de danske svømmere igen i vandet. Rikke Møller Pedersen svømmer indledende runde i 100 meter bryst, mens Anders Lie Nielsen skal forsøge at kvalificere sig til semifinalen i 200 meter fri.