Annonce
Sport

Der er ikke langt til ligaen

KOMMENTAR. Tallene i de næstbedte rækker afpejler, at ligaen er ikke er så langt væk for NFH og Team Sydhavsøerne.

Indtil ganske få år siden syntes HåndboldLigaen at være et uopnåeligt mål for hold fra Lolland-Falster. Men Ligaen er ikke længere så fjern for de to fyrtårne, NFH og Team Sydhavsøerne. Det afspejler tabellerne i landets næstbedste rækker knap midtvejs gennem sæsonen: NFH indtager tredjepladsen i kvindernes 1. division. Og Team Sydhavsøerne er nummer fem i landets næstbedste række hos mændene.

Vinderen af de to 1. divisionsrækker rykker direkte op i ligaen, nummer to, tre og fire skal alle i kvalifikationsspil sammen med fem hold fra ligaen og fem pladser i ligaen i næste sæson. Hvad er hemmeligheden bag den sportslige succes? Fornuftigt købmandsskab i begge klubber.

NFH har været dygtige til at købe unge, talentfulde spillere. De er langt fra færdigudviklede. De bliver bedre og bedre. Derfor dette råd til NFH: Sørg hurtigst muligt for at få aftalerne forlænget. Og glem ikke i den forbindelse manden, der med dygtig hånd har styret holdet i snart halvandet år - cheftræner og sportschef Kenneth Sahlholdt.

Lykkes det få kontrakterne fornyet, ja, så er det blot et spørgsmål om tid, før vi skal se NFH spille mod hold som Viborg, Randers og Midtjylland i Nykøbing F. Hallen. Og så får vi helt andre tilskuertal end dem, vi har set i denne sæson, hvor interessen i takt med den sportslige succes har været stærkt stigende.

845 til den seneste torsdagskamp mod Rødovre er imponerende - også selv om mange benyttede sig af muligheden for at erhverve en fribillet. Men måske skal NFH ud på spillermarkedet i den korte julepause for at finde en dygtig målvogter.

Førstekeeper Sandra Mittets langvarige håndledsskade gør NFH sårbar på målmandsposten. Kenneth Sahlholdt har signaleret, at NFH kan finde pengene, hvis man finder det nødvendigt at gardere sig på denne vitale plads. En målmand på samme niveau kan være vanskelig at finde, men mindre kan gøre det. Under alle omstændigheder vil det være betryggende at have en til at supplere Line Pedersen, selv om NFH naturligvis har andre målvogtere.

Team Sydhavsøerne har haft den suverænt bedste halvsæson i 1. division med foreløbig 13 point. Men efterårshøsten kan blive betydeligt større, da Team Sydhavsøerne endnu har tre kampe tilbage - hjemmekampene mod TMS Ringsted og HC Midtjylland og GOG på udebane. Det er ikke et nemt restprogram, men nemt skulle det heller ikke være at vinde i Bavnehøj Arena mod Ajax, hvor Team Sydhavsøerne vandt en flot 29-27-sejr fredag aften.

Team Sydhavsøerne har de seneste sæsoner opereret med en bred trup og et forholdsvis fladt hierarki. Men den sportslige ledelse under ledelse af sportschef Henrik “Zürich” Jørgensen og cheftræner Jimmy Albrechtsen har sadlet om: Truppen er både blevet slanket og forstærket. Det kan lyde selvmodsigende, men er det ikke:

De nye, der er kommet til i denne sæson på toårige kontrakter, spillede alle i HåndboldLigaen i sidste sæson. Og fælles for Frederik Nielsen (Mors-Thy), Benjamin Dalgaard (Midtjylland), Mads Knutzon (FIF) og Mikael Bo Hansen (Nordsjælland) er, at de har løftet såvel forsvars- som angrebsniveauet.

Målsætningen er en placering fra fem til syv, men det er ikke utænkeligt, at Team Sydhavsøerne kan gøre det lidt bedre og få fingre i fjerdepladsen. Og så der ikke langt til ligaen. Skulle det lykkes at nå så vidt, vil det være en kæmpe fjer i hatten for Jimmy Albrechtsen, som for 3½ år siden overtog et hold i 2. division!

Annonce
Sport

Slagen NFC-spiller: - Det er en hård omgang

Sport

Efter tre nederlag i træk: - Vi tager til Roskilde for at få noget med hjem

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Får kæmpebeløb til særlig have: - Jeg troede dårligt mine egne øjne

Lolland

3.900 besøgte Whitsun: Nu er regnskabet gjort op

Lokal nyt

Glæder sig over flere penge til vanskeligt stillede kommuner

Indland

Færre strande får blåt flag - ny ordning vinder indpas

Guldborgsund

Usikkerhed om omdiskuteret præstegård: Køber er sprunget fra

Madens Folkemøde

Kendt forfatter på lollandsk mad-mission

Guldborgsund

Lokale projekter får millioner fra fond: - Vi er meget glade og beærede

Lokal nyt

Glad formand: - Det er noget, jeg virkelig har kæmpet for i mange år

Madens Folkemøde

Ø-formand ”scoutede” på folkemøde

Indland

Danmark skal gøre kræftkampen kunstigt intelligent

Lokal nyt

Ny aftale sikrer over to milliarder kroner mere til sundhed

112

Brand i Næstved sender ikke længere røg ind over beboelsesområde

Vejret

Nu er sommeren her: Så varmt bliver det på LF

Sport

Slagen NFC-spiller: - Det er en hård omgang

Guldborgsund

Frank fra Kastaniegaarden til topmøde

Annonce
Annonce
Maribo

Renoveringskapløb: Flere huse ramt af råd

112

Bagagen lugtede mistænkeligt - og det var der en grund til

Guldborgsund

Simon Hansen ser tabte forældre

Guldborgsund

Nyt samarbejde? Kan ikke sige så meget konkret endnu

Sport

Nye tørre tæsk til chanceløse Nykøbing FC

Maribo

Karen Margrethe druknede i vandmasserne

Sport

Efter tre nederlag i træk: - Vi tager til Roskilde for at få noget med hjem