Dolberg laver drømmemål og Ajax-hattrick på 20 minutter

Kasper Dolberg hyldes efter sit drømmemål til 1-0 i søndagens storsejr. Foto: Polfoto/Polfoto

Kasper Dolberg lavede tre flotte scoringer, da Ajax bankede NEC Nijmegen med 5-0. Lasse Schöne også på tavlen.

Angrebskometen Kasper Dolberg scorede søndag hattrick for Ajax Amsterdam i den hollandske liga.

På lidt mindre end 20 minutter i første halvleg nettede den 19-årige dansker tre gange i en 5-0-opvisning på hjemmebane mod NEC Nijmegen fra bunden af Æresdivisionen.

Sidste uges landsholdsdebutant gjorde det til 1-0 efter 18 minutters spil med et pragtmål.

Dolberg afleverede bagud til landsmanden Lasse Schöne, der løftede bolden op i luften til den unge angriber, der tæmmede den med brystkassen og tog en slalomtur gennem tre forsvarsspillere.

Dribleturen blev afsluttet med et fremragende skud højt oppe i målet forbi gæsternes målmand til 1-0.

Fem minutter senere øgede Dolberg til 2-0, da han køligt dirigerede en tværpasning fra Davy Klaassen ind ved den fjerneste stolpe.

Det danske målshow fortsatte lidt senere i forbindelse med et Ajax-frispark.

Daley Sinkgraven lagde en høj bold ind i feltet, hvor Kasper Dolberg igen viste overblik, da han med baghovedet headede hjemmeholdet på 3-0.

De tre scoringer betyder, at den danske teenager nu har scoret otte gange i den hollandske liga, hvor han er delt topscorer. Feyenoords Nicolai Jørgensen har scoret ligeså mange mål.

Lasse Schöne kom også på måltavlen for Ajax med et langskud til 5-0 efter en times spil. Kort forinden havde Bertrand Traore gjort det til 4-0.

Med sejren rykkede Ajax midlertidigt op på førstepladsen i Holland, men lidt senere på søndagen tog Feyenoord og Nicolai Jørgensen duksepladsen tilbage med en 3-0-sejr over Zwolle.

Feyenoord topper ligaen med 32 point, mens Ajax følger lige efter med 30 point.

• Æresdivisionen: Kasper Dolberg scorer ægte hattrick