Dortmund fortsætter opturen med pligtsejr hjemme

Thomas Delaney leverede en solid præstation på midtbanen for Borussia Dortmund, der lørdag slog Freiburg i Bundesligaen. Foto: Leon Kuegeler/Reuters

Borussia Dortmund vandt uden at imponere, og Bayern München fulgte trop og er stadig ni point efter.

Borussia Dortmunds mesterskabsdrøm fik mere benzin lørdag, da den tyske klub hjemme hentede sin fjerde ligasejr i træk.

Freiburg kunne ikke stoppe Dortmund, som med en pligtsejr på 2-0 øgede i toppen af Bundesligaen.

Her har Dortmund nu 33 point efter 13 kampe, mens Borussia Mönchengladbach følger efter med 26 point for en kamp færre på andenpladsen.

Bayern München er fortsat ni point efter Dortmund på tredjepladsen, efter at Bayern på udebane besejrede Werder Bremen 2-1.

Både Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen var med, efter at begge spillere sad over i ugens løb i Champions League.

Jadon Sancho faldt i feltet kort før pausen, og der blev dømt straffespark, som Marco Reus omsatte til en 1-0-føring.

Marco Reus var tæt på at øge føringen kort inde i anden halvleg, men afslutningen blev reddet af Freiburg-keeper Alexander Schwolow.

En fremragende stikning af Jacob Bruun Larsen var ved at skabe en farlig situation minutter senere, og kort efter var det Delaney, der leverede et fremragende oplæg til en mulighed.

Thomas Delaney fik plads i anden halvleg og leverede flere gode pasninger, men anden halvleg manglede første halvlegs intensitet.

Paco Alcácer blev sendt på banen i stedet for Mario Götze med 20 minutter igen, og ti minutter før tid forlod Reus kampen til fordel for Maximilian Philipp.

Med en nem scoring i tillægstiden scorede Alcácer så til 2-0 og nåede op på ti ligatræffere i denne sæson som topscorer i Bundesligaen.

I Bremen kom Bayern foran efter 20 minutter.

Bolden blev løftet ind til Serge Gnabry, der flugtede med det sammen. Bolden blev pareret af Werder-keeper Jiri Pavlenka, men blot for at hoppe lige ud i fødderne på Gnabry, der sparkede bolden i mål til 1-0.

Føringen holdt til lidt over en halv time, så sendte Max Kruse bolden ind i Bayern-feltet, hvor Yuya Osako headede den i mål til 1-1.

Fem minutter efter pausen sparkede Gnabry med sin anden scoring bolden fladt i mål til 2-1.