Dortmund vinder livlig dyst mod Real Madrid

Der var chancer i den ene og anden ende, da Borussia Dortmunds tyske mestre onsdag aften på hjemmebane vandt 2-1 over det spanske mesterhold fra Real Madrid i Champions Leagues gruppe D.

I en kamp, hvor holdene skiftedes til at have initiativet og producere chancer, var det tyskerne, som fik fightet en flot sejr hjem og dermed kan prale af syv point for tre kampe.

For Real Madrid var der tale om det første pointtab efter sejre over Manchester City og Ajax i de to første gruppekampe. Dortmund fører dynamitgruppen, mens Real Madrid er toer. Ajax har tre point efter 3-1-sejren over City, der kun har ét point.

Dortmunds venstre back Marcel Schmelzer blev matchvinder mod Real Madrid efter lidt over en times spil, da forsvarsspillerens skud fløj forbi med- og modspillere og over i det ene hjørne, hvor Real Madrid-keeper Iker Casillas var prisgivet.

Dortmunds polske stjerneangriber Robert Lewandowski scorede kampens første mål, da han 10 minutter før pausen iskoldt bragte hjemmeholdet foran 1-0.

Afslutningsmæssigt er Lewandowski blandt de bedste i Europa, og Casillas kunne intet stille op, da polakken først havde fået retning mod målet.

Det var midtbaneveteranen Sebastian Kehl, der erobrede bolden og fik sendt en perfekt stikning af sted til Lewandowski. Kehl spillede en stor kamp og havde selv flere farlige forsøg på mål. Imponerende af den 32-årige tidligere tyske landsholdsspiller.

1-0-scoringen fik hjemmeholdets fans til at gå i ekstase på lægterne, men glæden varede ganske få minutter.

Real Madrids tyske landsholdsstjerne Mesut Özil leverede en fremragende pasning frem til Cristiano Ronaldo, og portugiseren lobbede i overlegen stil sikkert bolden over en fremadstormende Dortmund-keeper Roman Weidenfeller.

1-1 i en tempofyldt første halvleg, og der kunne med rette stilles store forventninger til anden halvleg.

Her fortsatte klubbernes offensive stil, og til sidst var det altså værterne, der kunne forsvare føringen hjem til en meriterende sejr.