Effektive Kolding erobrer førsteplads med sejr i topkamp

FC Nordsjælland tabte lørdag topkampen til Kolding, der dermed overtager førstepladsen i Kvindeligaen. (Arkivfoto). Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Kolding er nyt førerhold i Kvindeligaen efter en sikker 2-0-sejr på hjemmebane i topkampen mod FCN.

Der var dømt topkamp i Kvindeligaen, da nummer et og to, FC Nordsjælland og Kolding, lørdag stødte sammen.

På hjemmebane trak Koldings fodboldkvinder sig sejrsrigt ud af opgøret med 2-0 og overtager dermed førstepladsen i ligaen.

Hjemmeholdet leverede en solid defensiv indsats, samtidig med at man kendte sin besøgelsestid i den anden ende af banen.

Tidligere har det notorisk været Brøndby IF og Fortuna Hjørring, der har indtaget toppen i dansk kvindefodbold, men sådan er det ikke længere.

HB Køge har taget DM-titlen de seneste to sæsoner, og de to øverste pladser i ligaen indtages nu af Kolding og FCN, der ikke tidligere har vundet mesterskabet.

I lørdagens topkamp tog hjemmeholdet taktstokken fra kampens start, uden dog at skabe de store chancer.

Efter en Kolding-domineret begyndelse, fandt gæsterne sig langsomt til rette og arbejdede sig bedre ind i opgøret.

Selv om FCN kom bedre med, var det hjemmeholdet, der efter en halv times spil kom foran 1-0 i en ellers chancefattig første halvleg.

Et stort koks i udeholdets opspil blev straffet af Benedickte Moss Rasmussen, der på førsteberøringen sparkede den ind fra lang afstand bag Amanda Brunholt i FCN-målet.

Anden halvleg bød, ligesom første halvleg, ikke på den store underholdning.

Generelt var det en lige affære, hvor begge hold havde sine perioder på bolden, men ikke var i stand til at skabe de store muligheder.

Med et kvarter tilbage af kampen sendte nyindskiftede Sarah Thygesen Kolding på sejrskurs, da hun med sin første berøring i kampen sparkede et frispark flot op i hjørnet.

HB Køge er på tredjepladsen fem point efter Kolding i toppen, men sjællænderne har to kampe i hånden.

• DM-ugen: Pokalfinale i kvindefodbold

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer