Esbjerg får igen skovlen under Hernings tophold

Jeff King scorede til 2-0 for Esbjerg. (Arkivfoto). Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Efter ti sejre i træk i Metal Ligaen tabte Herning Blue Fox fredag 0-4 til Esbjerg Energy.

Herning Blue Fox har siden starten af oktober taget den ene sejr efter den anden.

Men fredag sluttede midtjydernes gode stime. Efter ti vundne kampe i træk blev det nemlig til et nederlag, da Herning gæstede Esbjerg Energy.

Vestjyderne var inden fredagens kamp det seneste hold, der havde slået Herning, og det blev altså også Esbjerg, der endte Blue Fox' sejrsrække.

Det skete med en sejr på 4-0.

Sejren blev for alvor grundlagt i slutningen af anden periode, hvor Esbjerg gik fra 1-0 til 3-0 med to scoringer på fem minutter af den amerikanske duo Jeff King og Will Merchant.

Inden da havde Rasmus Bjerrum i første periode gjort det til 1-0. Cirka halvvejs i tredje periode lukkede Phillip Schultz så mere eller mindre kampen med sit mål til 4-0.

Sejren sluttede også en stime for Esbjerg. Dog en mindre og noget mere kedelig en af slagsen end Hernings. Esbjerg tog således sin første sejr efter tre nederlag i træk.

Vestjyderne ligger i den tunge ende af tabellen på en syvendeplads med 25 point. Herning har 44 på førstepladsen.

Sønderjyske, der ligger nummer to i Metal Ligaen, var også i aktion fredag. Her blev det til en sejr på 5-2 over de forsvarende mestre fra Aalborg Pirates, der indtager fjerdepladsen.

Holdet på tredjepladsen, Odense Bulldogs, tabte på udebane 0-2 til Rungsted Seier Capital, mens Frederikshavn White Hawks vandt 5-2 over bundproppen Rødovre Mighty Bulls.

• Metal Ligaen: Herlev Eagles - Esbjerg Energy