Esbjerg-kamp afblæst i overtiden efter misset oprykning

Esbjerg skal også i næste sæson spille i 2. division. Det står klart efter holdets sidste kamp i sæsonen. (Arkivfoto). Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

For anden sæson i træk skal Esbjerg spille i 2. division. I stedet for Esbjerg rykker B93 og Kolding IF op.

Esbjerg sluttede sæsonen af med en regulær skandalekamp.

Esbjergs kamp mod Kolding IF blev afblæst i tillægstiden af kampens dommer, efter at oprykningen til 1. division kort tid forinden var glippet.

Dommeren afblæste Esbjergs kamp, da der manglede få sekunder af tillægstiden, fordi der blev kastet romerlys ind på banen.

Kontrollører og sikkerhedspersonale var ikke i stand til at forhindre pyroteknikken, og dommeren sendte alle spillere i omklædningsrummet.

Esbjerg var foran 2-1, da kampen blev afbrudt. Det er uvist, om resultatet står ved magt, eller om balladen får et efterspil.

Uanset hvad er resultatet ligegyldigt for Esbjerg, for selv ikke tre point i sidste spillerunde havde været nok til at sende holdet op i 1. division.

For B93 spillede uafgjort 1-1 mod Thisted. Dermed tog Østerbro-klubben billetten til den næstbedste danske fodboldrække for næsen af Esbjerg.

B93 skulle lørdag eftermiddag bare bruge et enkelt point hjemme mod Thisted, som ikke havde noget at spille for.

Alligevel var det Thisted, der kom foran 1-0 på et mål af Lucas Agesen efter 48 minutter og for en stund skabte håb for Esbjerg.

Esbjerg førte nemlig 1-0 i sin kamp ude mod Kolding efter et selvmål af hjemmeholdet. Med de resultater ville esbjergenserne tage pladsen op i 1. division.

Esbjerg skulle bruge en sejr over Kolding samt en Thisted-sejr ude over B93. Så ville Esbjerg rykke op.

Ti minutter nåede håbet for alvor at blomstre i Esbjerg. Så fik B93 udlignet til 1-1 på et mål af Mikkel Mouritz efter 58 minutter.

Også i kampen i Kolding gik det galt for Esbjerg.

Efter 74 minutter fik Koldings Yao Dieudonne udlignet til 1-1 mod Esbjerg på et straffespark. Og så var oprykningen for Esbjerg endnu længere væk.

Esbjergs Emil Holten sørgede dog for en 2-1-scoring efter 88 minutter, og det skabte spænding i slutfasen. Det krævede dog stadig, at B93 skulle tabe.

Men Thisted var ikke i stand til at hjælpe Esbjerg med endnu et mål. Det endte med en pointdeling på Østerbro Stadion.

Dermed rykker B93 op i 1. division sammen med Kolding IF.

Esbjerg må tage endnu en sæson i den tredjebedste danske fodboldrække. Og muligvis kan vestjyderne se frem til en følgestraf efter balladen i Kolding.

• NordicBet Ligaen: Esbjerg fB - Fremad Amager

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer