FC Barcelona fejler med bænket Messi

En stjerneparade på bænken kostede FC Barcelona sejren ude over Real Sociedad, der vendte 0-2 til 2-2.

Det var bemærkelsesværdigt, at FC Barcelonas fodboldstjerner lørdag aften formøblede en 2-0-føring og kun spillede 2-2 ude mod Real Sociedad i Primera Division.

Bemærkelsesværdigt var det også at se udeholdets imponerende bænk med spillere som Lionel Messi, David Villa, Andrés Iniesta, Carles Puyol og Javier Mascherano.

Dér var de formentlig placeret, fordi mesterholdet i næste uge møder AC Milan i Champions League-gruppespillet.

Men det er næppe for meget at sige, at hvis Messi for eksempel var startet inde, så havde Barcelona nok også vundet opgøret, som de egentlig havde fint styr på, indtil det gik galt efter pausen.

Inden for de første 10 minutter havde Xavi og Cesc Fabregas ellers bragt Josep Guardiolas Barcelona-mandskab foran 2-0, og så var den kamp reelt afgjort - skulle man tro.

Værterne reducerede og udlignede dog sensationelt inden for det første kvarter af anden halvleg.

2-2-målet var David Villa i øvrigt skyld i, da han med en vanvittig tilbagelægning fra egen banehalvdel fik sat et Sociedad-angreb i gang.

David Villa var kommet på banen - allerede i første halvleg - fordi Alexis Sánchez måtte udgå med en skade.

Straks efter 2-2-målet blev Messi sendt på banen. Men hverken han eller den senere indskiftede Iniesta kunne skaffe Barcelona det tredje og afgørende mål. Messi fik et gult kort for et forsøg på at filme sig til et straffespark i overtiden.

Med point-tabet er Barcelona noteret for fire point efter de to første runder.

Bedre gik det for ærkerivalen Real Madrid, der senere lørdag aften sejrede med 4-2 hjemme over Getafe.

Karim Benzema scorede to gange, mens Cristiano Ronaldo på straffespark og Gonzalo Higuaín scorede et mål hver.

Dermed har Real Madrid fået en perfekt sæsonstart med seks point.