FC København taber nøglekamp i Herning

Nerverne var på højkant hos FC København i Herning søndag eftermiddag.

Mestrene havde på forhånd kun ét point ned til FC Nordsjælland, og da FC Midtjyllands Danny Olsen scorede sejrsmålet på frispark i det 66. minut, stivnede mestrene.

Scoringen kom nemlig kort efter, at FC Nordsjælland havde bragt sig på 1-0 i Brøndby, og en flok rådvilde stjernespillere fra hovedstaden kunne tydeligvis ane guldet - og Champions League - glide dem af hænde.

For FC Midtjylland sejrede helt fortjent.

Mestrene indledte kampen med et godt pres, men midtjyderne kom bedre med og første halvelg udviklede sig jævnbyrdigt. En stor del af spillet foregik på københavnernes banehalvdel, og som kampen skred frem blev hjemmeholdet mere dominerende.

Efter 10 minutter faldt kampens første store chance til midtjydernes Jude Nworuh, som blev spillet blank tæt inde foran mål. Men Johan Wiland klarede skuddet.

FC København tilkæmpede sig også chancer, og Dame N'Doye kunne have scoret inde i feltet midt i første halvleg. Københavnerne bag målet jublede faktisk intenst et øjeblik, men bolden lå altså kun i sidenettet.

I anden halvleg var FC Midtjylland klart dominerende. Københavnerne virkede rådvilde og lossede ofte bolden planløst væk, eller hældte den højt ind i feltet.

FCK's midterakse - Thomas Kristensen og Claudemir - magtede aldrig at sætte sig på midten, mens FC Midtjyllands anfører og midtbanegeneral Jakob Poulsen derimod dirigerede sit hold flot.

På midtjydernes højre fløj var Sylvester Igboun en kraftfuld trussel kampen igennem, og han lyste op på et hårdt kæmpende kollektiv.

FC København møder nu Silkeborg på onsdag i sæsonens sidste kamp. Men det er FC Nordsjælland, der kan afgøre mesterskabet med en sejr hjemme mod AC Horsens samme dag.