FCK dufter guld: Slår FC Nordsjælland 3-2

Fem mål, masser af intensitet og skiftende føringer bød mandagens topkamp i Superligaen på.

FC København var nede 2-1, men formåede på en god anden halvleg at sikre sig en 3-2-sejr over FC Nordsjælland, der dermed halter langt efter i kampen om guldet

FCK er nu 10 point foran de forsvarende mestre med blot seks spillerunder igen.

En særdeles livlig kamp i Farum eksploderede allerede efter en håndfuld minutters spil, da Ragnar Sigurdsson headede løverne i front, men Superligaens duks fik ikke lov til at nyde føringen længe.

Minuttet senere gik FCK-keeper Johan Wiland ud for at snuppe en høj bold, men da han sprang ud, blev han ramt af Patrick Mtiliga, så bolden røg ud af keeperens hænder.

Løverne ventede på dommerens fløjte, men Jakob Kehlet vurderede ikke, at Mtiliga havde gjort noget galt, og så kunne backen trille bolden i det tomme mål.

Episoden kom til at koste dyrt for FCK, da Wiland måtte bæres fra banen. Det så ud til at ryste gæsterne, der havde det usædvanligt svært på dødbolde, og det var da også på en sådan, at Morten Nordstrand gjorde det til 2-1.

FCK havde valgt sin særlige Nordsjælland-formation med tre mand centralt på midten og Nicolai Jørgensen lige bag de to angribere.

Den virkede mod mestrene i efteråret, men mandag aften fungerede taktikskiftet først i kampens afsluttende fase.

Hjemmeholdet havde op til kampen holdt skjult, at den lille dybdeløber Uffe Bech var skadet. I stedet for ham startede Mark Gundelach på højrekanten, og han voldte Pierre Bengtsson en del problemer på kanten.

De gæstende dukse kom efter pausen bedre med, og i bestræbelserne på at fremtvinge en udligning, sendte Ariël Jacobs landsmanden Igor Vetokele i kamp.

Det var en god idé, for blot fem minutter efter scorede belgieren til 2-2.

Den energi, som Nordsjælland lagde for dagen i første halvleg, var hjemmeholdet et stykke fra at matche i anden halvleg, hvor FCK dominerede mere og mere, ikke mindst takket være deres fysiske tilstedeværelse på den sidste tredjedel af banen.

Godt 10 minutter før tid kom løvernes forløsende og måske mesterskabsgivende, mål.

Jores Okore ramte en clearing skidt, så bolden dumpede ned for fødderne af Andreas Cornelius, der med en kynisk afslutning afgjorde braget.