FCK misser sejrshattrick mod Brøndby

Hurtigt føringsmål til FCK var ikke nok til at sikre sæsonens tredje ligasejr over Brøndby. 1-1 sluttede det.

FC Københavns danske mestre vandt ikke alle sæsonens tre superligakampe mod ærkerivalen Brøndby. Søndagens topkamp på Brøndby Stadion sluttede 1-1, selvom Dame N'Doye tidligt bragte udeholdet foran 1-0.

Resultatet betyder, at Brøndby fortsat må kæmpe hårdt for at nå OB's andenplads, der giver billet til Champions League-kvalifikationen. Med fire spillerunder tilbage har Brøndby på tredjepladsen fire point op til fynboerne.

Kampen viste ikke, at FCK spillemæssigt er 30 point bedre end Brøndby, selvom tabellen netop siger det.

Hjemmeholdet kunne fint følge med FCK, men Brøndby mangler i modsætning til mestrene fortsat en målfarlig angriber.

Brøndbys Nicolaj Agger havde kort før pausen for eksempel en af de store chancer, en angriber i en topklub bare skal score på, men en-mod-en brændte han på FCK-keeper Johan Wiland.

Pudsigt var det at observere FCK's taktiske opstilling på banen. Det var i første halvleg svært at få øje på en spiller, der tog sig af højre side af midtbanen.

William Kvist og Thomas Kristensen spillede centralt, men Claudemir, der som udgangspunkt var placeret i højre side, løb det meste af tiden også rundt centralt, mens Christian Bolaños ene mand tog sig af venstre side.

De tre centralt placerede FCK'ere var med til at gøre midtbanen noget overbefolket, og måske derfor havde Brøndbys Remco van der Schaaf svært ved at orientere sig.

Den hollandske fighter var placeret på den defensive midtbane hos hjemmeholdet, og her blev det mere til forsinkede tacklinger end gode pasninger til medspillerne.

Overraskende var det ikke, at han fik et gult kort allerede i første halvleg for et klodset frispark på N'Doye.

Til gengæld er van der Schaaf en farlig herre på dødbolde, fordi han er bomstærk i hovedspillet. Det beviste hollænderen efter lidt over et kvarter, hvor han headede 1-1-målet ind på et frispark.

FCK-forsvaret leverede dog en skidt præstation i den forbindelse. Det gjorde værternes bageste kæde også ved FCK's 1-0-mål, og sådan noget straffes af liga-topscorer N'Doye.

Senegaleseren er i gang med en fremragende sæson. Målet var angriberens nummer 22 i denne sæsons Superliga.

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer