Annonce
Sport

FCK sender Brøndby længere væk fra Europa

Drømmen om bronze og europæisk fodbold gled længere væk for Brøndby, som søndag på hjemmebane tabte 0-2 til ærkerivalen FC København, der kom nærmere guldet.

Mathias "Zanka" Jørgensen og Dame N'Doye var målscorerne for FC Københavns gæster, som søndag vandt "New Firm" med 2-0 over Brøndby.

Dermed holder FCK kursen mod SAS Liga-guldet. FCK er ni point foran kriseramte OB, der mandag gæster Sønderjyske, og efter den kamp resterer blot tre runder.

For Brøndby var nederlaget selvfølgelig skidt i forhold til bronzen, og træner Henrik Jensen kan snildt beholde træningstøjet på, som han havde iført sig til kampen, for der skal arbejdes med meget inden de sidste tre kampe - især med Brøndbys offensiv.

Trods sejren var der alligevel en taber hos udeholdet, og det var målmand Jesper Christiansen, som nu endegyldigt må affinde sig med, at han er reserve for Johan Wiland. Efter overstået karantæne var svenskeren straks tilbage i FCK-målet, og dermed forsvandt Jesper Christiansens sidste VM-drømme formentlig helt.

Wiland virkede såmænd også som et godt valg til startopstillingen. På Brøndbys farlige forsøg - oftest med Ousman Jallow i afslutterens rolle - reddede svenskeren flot.

Når Brøndby var i angreb, blev bolden spillet alt for meget på tværs af banen i stedet for fremad. Sådan truer man ikke et solidt FCK-forsvar, hvor Ulrik Laursen erstattede en sygdomsramt Mikael Antonsson i midterforsvaret ved siden af "Zanka".

FCK viste til gengæld Brøndby, hvordan det skulle gøres. Gæsterne var dygtige i omstillingsspillet, og det gjorde dem ofte farlige, når Brøndby mistede bolden på midtbanen. Den FCK-opgave blev også nemmere af, at topscorer Cesar Santin var henvist til bænken, mens Dame N'Doye agerede enlig angriber med Jesper Grønkjær i en fri rolle lige bag ved, hvilket FCK's midtbanefolk bedst udnyttede.

Det med at holde presset var nøglen til sejren og også FCK's 1-0-mål kort før pausen. Efter et hjørnespark til FCK formåede gæsterne at holde bolden i nærheden af Brøndbys straffesparkfelt. Og efter et flot sammenspil mellem Grønkjær og Martin Vingaard stod "Zanka" klar foran mål, som var han en garvet angriber.

Måske de to sidstnævnte kan blive overraskelser i den danske VM-trup, hvor Grønkjær, som lagde op til N'Doyes 2-0-mål med lidt over 20 minutter tilbage af kampen, må betegnes som sikker mand. Både Vingaard og "Zanka" har været nogle af de mest toneangivende spillere for FCK i foråret med generelt stærke præstationer.

Brøndby kan trods nederlaget trøste sig med, at klubben i de næste to kampe møder bronzekonkurrenter i form af FC Midtjylland og AaB. Netop nordjyderne er lige nu treer - fire point foran Brøndby, der er sekser.

/ritzau/

Annonce
Sport

NFH leverer storslået mirakel - Tvinger Odense ud i ny semifinale

Sport

Mulle i ekstase efter mirakelsejr: - Afskriv aldrig NFH

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Efter lønfusk for millioner: Bemærkelsesværdig ændring møder kritik

Guldborgsund

Heftig debat om nyt rådhus: - I skulle skamme jer!

Sport

Sendte pædagogerne op i det røde felt: Nu har han fået 3-årig kontrakt

Vejret

Weekenden bliver varm men slutter for en landsdel med byger

112

Dølle-kørsel blev dyr: Det måtte hun slet ikke

Lolland

Lokale museer er lettede over ny reform: Mister ikke tilskud

Nakskov

- Det er helt vildt: Væltede ind med henvendelser på 12 timer

Indland

Sort røg: Brand hos Novo Nordisk kan ses på 30 kms afstand

112

Tysker på afveje: Cyklede på Farøbroen

112

Anklager vil have betjent straffet for udrykning med 200 km/t

Indland

Ni ud af ti danskere modtog sireneadvarsel på mobilen

Udland

Kendt tryllekunstner beskyldes for seksuelle overgreb

Lolland

Nedslående melding fra kommunen: Værre end nogensinde før

Erhverv

Scandlines sætter passagerrekord - men resultatet falder

Indland

Hvert andet barn er på sociale medier før de er fyldt ti år

Annonce
Annonce
Guldborgsund

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende - den største overraskelse nogensinde

Sport

Mulle i ekstase efter mirakelsejr: - Afskriv aldrig NFH

112

Kræver forhøjet godtgørelse til mor for drab på Emilie Meng

Udland

Mistænkt bag attentat på premierminister er anholdt

112

Voldsomt uheld på Sydmotorvejen: Bil endte på taget

Guldborgsund

Millionoverskud i krokodille-land

Udland

"Chokerende angreb": Slovakisk premierminister i livsfare efter skud