FCK skuffer med endnu et pointtab i sæsonafslutning

FC København sluttede sæsonen af med et tamt 1-1-resultat mod Sønderjyske foran 33.215 forventningsfulde tilskuere i Parken. Claudemir fik to gule kort og marchordre i anden halvleg.

Dermed fik de nykårede danske mestre en skuffende afslutning på Superligaen, som de i lange perioder har domineret foran sidste sæsons mestre fra FC Nordsjælland.

I foråret har FCK været svingende, og derfor var en sejr tiltrængt for mesterholdet, der kun har vundet sølle én kamp ud af de seneste 10 og havde brug for at tanke selvtillid inden efterårets deltagelse i Champions League-gruppespillet.

FCK havde tabt de seneste to kampe til oprykkerne Esbjerg og Randers FC, og det kunne nemt være endt med det tredje nederlag på stribe for københavnerne, som viste sløset forsvarsspil flere gange i løbet af kampen.

I FCK-angrebet greb Igor Vetokele chancen i fraværet af Andreas Cornelius, som sad uden for med karantæne. Belgieren skød på mål langt udefra og bragte FCK foran med 1-0 efter 37 minutter.

Forinden havde kampen båret præg af, at ingen af holdene havde noget at spille for andet end æren. Og traditionen tro kastede FCK-tilskuerne rundt med badedyr i midten af første halvleg.

Sommerstemningen smittede måske af på banen, for FCK-spillerne virkede ikke specielt motiverede, mens Sønderjyske forspildte adskillige store chancer helt fri foran mål.

Sønderjyskes midtbanespiller Nikolaj Madsen skød på stolpen efter knap en halv time, og derudover brændte Lasse Vibe en friløber alene med FCK-keeper Johan Wiland.

I anden halvleg udlignede Niels Lodberg for Sønderjyske, da han umarkeret headede et indlæg ind bag Wiland.

Ligesom FCK skulle til at sætte sig på kampen efter udeholdets udligning, fik Claudemir sit andet gule kort af Claus Bo Larsen.

Den 47-årige topdommer dømte i øvrigt sin sidste kamp i karrieren, som har budt på hele 329 kampe og 19 sæsoner i landets bedste række.

FCK vandt trods pointtabet Superligaen med 65 point efter 33 kampe. Det var fem point mere end FCN på andenpladsen.

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer