FCK skuffer mod OB og smider point

FC København skuffede stort i søndagens sene superligakamp i Parken. Mod OB var bundholdet bedst og førte længe, men på en straffesparkscoring otte minutter før tid sikrede Dame N'Doye slutresultatet 1-1 og det ene point til hjemmeholdet.

Dermed har de forsvarende danske mestre kun ét point ned til FC Nordsjælland på andenpladsen inden sæsonens tre sidste spillerunder.

Efter et par halve FCK-muligheder i indledningen overtog OB kampen. Eric Djemba-Djemba og Kalilou Traoré var stærkt spillende på den centrale midtbane og dominerede kampen.

Det betød, at OB havde masser af spil på FCK'ernes banehalvdel og sjældent kom i problemer bagude. Oven i købet spillede gæsterne sig frem til flere muligheder.

Den største tilfaldt Morten Skoubo, der først vandt en hovedstødsduel med Ragnar Sigurdsson, så afdriblede Kris Stadsgaard, inden han måtte se Johan Wiland redde sin flade afslutning. En stor chance, men også et tegn på, at OB turde spille fodbold.

Derimod havde FCK svært ved at skabe noget. Sjældent kom kombinationerne forbi den stærke OB-midtbane, der fik lov at bruge fysikken af dommer Kenn Hansen. Det frustrerede FCK'erne og stoppede de fleste tilløb til angreb.

Også efter pausen befandt bolden sig på FCK's banehalvdel i lange perioder. OB'erne havde overskud til lidt hæl og tå, og så slog de pludselig til, da muligheden bød sig.

Efter lidt mere end en time brød Daniel Høegh et FCK-opspil og igangsatte et blændende kontraangreb, der med Rasmus Falk og Rurik Gislason som mellemstationer sluttede et par sekunder senere, da Morten Skoubo gled bolden i mål - 1-0 til gæsterne.

Så kunne man forvente, at FCK ville lægge et tungt pres, men OB fortsatte med den opskrift, der havde givet succes: En solid holdindsats og omtanke i aktionerne, når fynboerne selv havde bolden.

Der skulle et straffespark til for at redde point til FCK. En ellers svag Dame N'Doye fik det tilkendt med otte minutter igen i en duel med Anders Møller Christensen.

FCK-topscoreren sparkede selv og scorede stensikkert til 1-1.

I kampens sidste minutter stod der FCK på det hele, men overtaget udmøntede sig ikke i flere scoringer. OB red stormen af hentede det ene point med hjem til Fyn.

FCK har 62 point i toppen af Superligaen, men FC Nordsjælland er lige efter med 61.

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer