FCK vinder dyr pligtsejr i Lyngby

Det blev en kostbar udesejr til FCK over Lyngby, da anfører Mathias Zanka Jørgensen blev alvorligt skadet.

Det blev tre dyre point for FC København, da de forsvarende mestre lørdag vandt 1-0 over Lyngby foran 4.396 tilskuere på Lyngby Stadion.

Allerede efter otte minutter gik Mathias "Zanka" Jørgensen i jorden efter et voldsomt sammenstød med Peter Madsen.

Zanka lå og vred sig i smerte, og han måtte bæres ud. Kort efter humpede han ind i omklædningsrummet på krykker, og FCK må nu undvære sin unge anfører på ubestemt tid i et tæt efterårsprogram.

FCK'erne sad på kampen fra begyndelsen, og det blev de ved med trods savnet af midterforsvareren. Lyngby var aldrig for alvor i stand til at presse gæsterne, der sad alligevel tungt på begivenhederne.

Efter 13 minutters spil kunne César Santin bringe FCK fortjent foran. Et hjørnespark blev forlænget lige ind i panden på brasilianeren, og så var det endnu mere op ad bakke for Lyngby Boldklub.

Hjemmeholdet kom dog lidt bedre med i slutningen af første halvleg, men de kom ikke frem til ret meget, selvom både Peter Madsen og Kim Aabech forsøgte ihærdigt i angrebet.

Efter en halv time fik Emi Larsen Lyngbys største chance i kampen, da han sparkede lige over mål i helt fri position.

I den anden ende af banen havde FCK masser af chancer, og billedet fortsatte i anden halvleg.

FCK kunne nemt have vundet større, men fæle afbrændere af især Dame N'Doye i angrebet holdt nederlaget på et hæderligt niveau for Lyngbys unge opkomlinge.

FC København har nu 22 point for otte kampe og ligger på en klar førsteplads, mens Lyngby i den anden ende af tabellen har fire point og ligger til nedrykning sammen med HB Køge.