FCK vinder stort over AaB i topkamp

Eneste opgave for FC København var tre point, og missionen blev fuldført, da holdet sikkert vandt 3-0 over AaB i Parken på mål af angriberne Andreas Cornelius, Cesar Santin og Mustafa Abdellaoue.

Selvom der var tale om en topkamp, idet AaB - et af sidste sæsons mest svingende hold - var kommet godt i gang denne sæson, var sejren temmelig sikker.

Nu har vicemestrene vundet de seneste fire indbyrdes opgør i Parken med samlet 10-0, og seneste AaB-sejr i hovedstaden var 2-1 i maj 2007, mens de senest spillede uafgjort i juli 2010.

Således var det mest overraskende, at træner Ariël Jacobs havde ændret på fire pladser.

Den 19-årige angriber Andreas Cornelius og den nye venstrekant Nicolai Jørgensen startede inde for første gang, da Mustafa Abdellaoue var sat af, mens det var mere bemærkelsesværdigt, at anfører Martin Vingaard sad på bænken.

I midterforsvaret var Kris Stadsgaard foretrukket for Sölvi Ottesen, og på midten var Christian Grindheim med i stedet for Martin Bergvold, mens Claudemir afsonede sidste karantænedag for sit røde kort mod FC Midtjylland i første runde.

Første halvleg var ikke særlig velspillet og langt fra underholdende. AaB lykkedes egentlig fint med sin plan om at have bolden og få lukket ned for FCKs kantspil, men hjemmeholdet havde alligevel de fleste og største målchancer.

1-0 blev det seks minutter før pausen, da Andreas Cornelius efter en ripost fra målmand Nicolai Larsen på et skud af Christian Bolaños lagde op til sig selv med højre til venstrebenet.

Så var der mere gang i anden halvleg, hvor FCK'erne fik langt bedre fat og bedre plads til gennembrud mellem de tilsyneladende trætte modspillere.

Det blev 2-0, da Cesar Santin rev sig løs i det lille felt og udnyttede et indlæg fra Thomas Kristensen og 3-0 i overtiden på et lignende mål af Mustafa Abdellaoue, der var skiftet ind i stedet for Cornelius.

Tre minutter før tid måtte Johan Wiland lige vise klassen helt oppe i krogen på et spark fra Henrik Dalsgaard.

Men tre sikre point på kontoen til FCK foran 9.571 tilskuere og fuldt fokus frem mod holdets første kvalifikationskamp til Champions League på onsdag i Parken mod Club Brugge.