FCM henter uafgjort i sidste sekund mod Nykøbing F

Det lignede et nederlag, men FCM Håndbold kunne i sidste sekund hente et point mod Nykøbing Falster.

Nykøbing Falster Håndboldklub har ikke vundet på udebane i denne sæson i Dame Håndboldligaen, men onsdag aften var det tæt på.

Med et sekund tilbage førte Nykøbing Falster 26-25 over FCM Håndbold i IBF Arena i Ikast, men hjemmeholdet sikrede 26-26 på et straffekast ét sekund før tid.

Det betyder, at FCM tager førstepladsen i ligaen med 15 point, mens gæsterne når op på 11 point.

FCM Håndbold var favoritter til opgøret med syv ligasejre på stribe, selv om FCM skuffede i weekendens Champions League-opgør mod Vardar.

Her vandt makedonerne 33-24 over FCM, som ellers tidligere imponerede med udesejren over Györi i Champions League.

Omvendt havde Nykøbing Falster ikke vundet på udebane i denne sæson før aftnens opgør.

De tog hold fulgtes ad i begyndelsen, hvor det blev både 4-4 og 5-5 efter ni minutter, men herefter trak hjemmeholdet fra med 9-6 efter 17 minutters spil.

Nykøbing Falster var før opgøret ligaens mest scorende hold, men har samtidig lukket mange mål ind, og gæsterne holdt fast i opgøret, blandt andet takket være landsholdets Kristina "Mulle" Kristiansens hurtige fødder i offensiven.

Med fem minutter igen af første halvleg var stillingen således 11-11, men trods en tominutters udvisning til Mariana Costa, bragte gæsterne sig foran i undertal, men FCM straffede gæsternes fejl og gik til pause foran 14-12 i en halvleg, hvor det bølgede frem og tilbage.

Kristina Kristiansen var som så ofte før gæsternes helt store omdrejningspunkt offensivt, og hun reducerede til 16-17 efter 38 minutter, hvorefter Mette Gravholt udlignede med 20 minutter igen.

Så gik det stærkt. 38-årige Mette Iversen i Nykøbing Falster-målet tog et straffekast og gæsterne stormede videre og kom foran 20-17, mens hjemmeholdet virkede rystet.

Hjemmeholdet skruede så tempoet i vejret, og Louise Burgaard udlignede til 20-20 med 14 minutter igen.

Gæsterne kom tilbage med Kristina Kristiansen som primus motor og bragte sig i spidsen med tre mål igen og 23-20-føring.

Louise Burgaard kæmpede for at holde FCM inde i opgøret ved stillingen 22-24 til gæsterne, hvor Mette Iversen klarede sit andet straffekast, og Kristiansen hamrede gæsterne på en ny tremålsføring.

På en kontra øgede Simone Toftdahl til Nykøbing Falster-føring 26-23 med to minutter igen, men med et halvt minut tilbage var FCM blot bagud med 25-26, mens hjemmeholdet havde 20 sekunder til at etablere et angreb.

Og udligningen kom så i sidste sekund, da Johanna Ahlm scorede på et straffekast.

FCM tager imod Vardar i Champions League i weekenden.