FCM udnytter AaB-nederlag: Tilbage på førstepladsen

Da AaB lørdag tabte til Esbjerg, sendte nordjyderne guldskæbnen tilbage i hænderne på FC Midtjylland.

Den chance lod de midtjyske ulve ikke forpasse og snuppede førstepladsen tilbage med en 3-1-sejr over FC Vestsjælland.

Allerede efter 10 minutters spil styrede FC Midtjylland tilbage mod toppen.

Gæsterne forærede ulvene et frispark på kanten af feltet, da dommer Lars Christoffersen mente, at Rasmus Festersen havde hånd på bolden. Frisparket sendte Jakob Poulsen i nettet med en følt inderside.

Morten "Duncan" Rasmussen udbyggede føringen, da Marco Larsen steg til vejrs på et indlæg fra Jakob Poulsen og med hovedet serverede bolden for angriberen. I ægte Duncan-stil kastede han sig ned og sparkede bolden i nettet fra en halvliggende position.

Det lignede en walkover. Men kort efter sørgede Rasmus Festersen for spænding i opgøret, da han udnyttede det straffespark, som Thiago Pinto Borges fremtvang.

Den tilbagevendte spænding burde Morten Rasmussen have dæmpet en smule, da han kort efter misbrugte en friløber.

Thomas Mikkelsen lukkede ned i målet, ligesom han gjorde få minutter senere med en sand tv-redning på Kristian Bak Nielsens forsøg.

Alt dette skete, før uret havde rundet 45 minutter. Med en underholdende første halvleg udraderede FC Vestsjælland alle beskyldninger om mulige intentioner om at parkere bussen.

Underholdningen fortsatte i anden halvleg. Der var det FC Vestsjælland med første forsøg, da målmand Jonas Lössl måtte ud i fuld figur på Thiago Pinto Borges forsøg fra distancen.

Et scoringsforsøg der blev efterfulgt af endnu en nærgående afslutning fra FC Midtjyllands Marco Larsen i den anden ende.

Og det var netop Marco Larsen, der kronede et drømmeangreb og udbyggede føringen til 3-1 med knap 20 minutter igen.

Sylvester Igboun og Rilwan Hassan overlappede flot hinanden på venstrekanten, hvorefter Hassan lagde bolden fladt på tværs i feltet til målscorer Larsen.

Trods en livlig anden halvleg blev det ved 3-1, og FC Vestsjælland måtte indkassere det første udebanenederlag i foråret. Det betyder, at klubben fortsat befinder sig i fare for at rykke ned.