FCN overtager tredjeplads efter comeback mod Sønderjyske

Emiliano Marcondes scorede to gange og var i det hele taget sprudlende, da FCN slog Sønderjyske. Foto: /ritzau/Brohus Anders

Emiliano Marcondes scorede to gange, da FC Nordsjælland vendte 0-1 til storsejr ude mod Sønderjyske.

Så er det FC Nordsjællands tur til at ligge nummer tre i Alka Superligaen. I hvert fald indtil FC Midtjylland har været i aktion i denne runde.

Fredag vandt FC Nordsjælland med 4-1 på udebane over Sønderjyske i en direkte kamp om en foreløbig tredjeplads.

Dermed er FCN på 42 point for tre kampe i mesterskabsspillet, mens Sønderjyske ligger nummer seks med 39. FCM har 41 point for to kampe på fjerdepladsen.

Sønderjyske førte ellers 1-0 ved pausen, men en fremragende anden halvleg af FCN ændrede billedet totalt.

Særligt Emiliano Marcondes var forrygende. Han scorede sit holds to første mål og var arkitekten bag det tredje.

FCN indledte bedst med et aggressivt pres, som sendte Sønderjyske på hælene, men en fejl i FCN's forsvarszone satte i stedet hjemmeholdet i gang.

Stanislav Lobotka begik en simpel opspilsfejl, og Johan Absalonsen opsnappede bolden, strøg mod mål og huggede føringsmålet tørt ind ved den ene stolpe fra en position lige uden for straffesparksfeltet.

Scoringen gav nordsjællandsk dominans, men Sønderjyske stod godt organiseret og havde succes med at afvise FCN-angriberne, der oftest måtte afslutte fra svære positioner uden for feltet.

Kort efter pausen kombinerede udeholdet sig endelig frem til en mere oplagt mulighed. Stanislav Lobotka fandt i højre side en fri Karlo Bartolec, som serverede for Emiliano Marcondes, der udlignede til 1-1 via en modstanders fod.

Sønderjyske havde sneget sig lidt længere frem på banen, da FC Nordsjælland 17 minutter før tid slog til efter nærmest samme opskrift.

Igen hed stationerne Lobotka og Bartolec, inden sidstnævntes indlæg fandt Marcondes, som denne gang helflugtede bolden i nettaget til 2-1. Det var hans 11. ligamål i sæsonen.

Marcondes var i overdådigt spilhumør, og ni minutter før tid havde han en stor aktie i 3-1-målet.

Han sendte en bold i dybden til Godsway Donyoh, der i fællesskab med keeperen tacklede bolden hen til topscorer Marcus Ingvartsen, der scorede i det tomme mål.

I kampens overtid satte Ingvartsen sidste søm i kisten, da han fra en fri position scorede sikkert efter Mathias Jensens oplæg.