FCN sender svensk tophold ud af EL-kvalifikationen

FC Nordsjællands spillere fejrer Andreas Olsens 1-0-scoring mod AIK i Europa League-kvalifikationen. Foto: 11610 Stina Stjernkvist/Tt/Ritzau Scanpix

FC Nordsjælland vandt igen 1-0 over svenske AIK og kom videre til tredje kvalifikationsrunde i Europa League.

FC Nordsjællands unge fodboldhold lever fortsat i Europa League-kvalifikationen.

Torsdag i anden runde fuldbyrdede cheftræner Kasper Hjulmands unge hold overraskelsen mod AIK, der er ubesejret i Allsvenskan i denne sæson og topper den svenske liga.

FC Nordsjælland vandt efter en flot præstation kampen i Stockholm med 1-0 og er dermed videre med samlet 2-0.

Kampen blev ikke spillet på AIK's sædvanlige hjemmebane, Friends Arena, på grund af en koncert med Justin Timberlake, der blev afholdt tirsdag.

Den også ganske imponerende Tele2 Arena lagde derfor kunstgræs til kampen mellem AIK og FC Nordsjælland, og de knap 11.000 mestendels meget larmende tilskuere var ved at få en tidlig scoring i sommervarmen.

Der var spillet under 20 sekunder, da 18-årige Andreas Olsen trykkede af og sendte bolden lige forbi mål.

Han skulle senere få en hovedrolle i kampen for FC Nordsjælland, der var uden blandt andre den skadede anfører, Mathias Jensen.

Midt i første halvleg var dårligt dansk forsvarsspil dog ved at udløse en scoring, men AIK-anfører Henok Goitom sendte bolden forbi mål.

FC Nordsjælland kom foran, da der var spillet cirka en halv time af kampen.

Mikkel Damsgaard spillede bolden frem til Andreas Olsen, og teenageren scorede til 1-0 ved at sende bolden mellem benene på AIK-målmand Oscar Linnér.

Lidt senere i halvlegen var Andreas Olsen tæt på at score igen, da han ramte overliggeren.

Publikum sendte hjemmeholdet til pause med buhråb, og AIK fik da også lagt et vist pres på FC Nordsjælland i anden halvleg.

Hjemmeholdet sendte den tidligere FC Nordsjælland-spiller Enock Adu på banen fra halvlegens begyndelse, men hverken han eller den svenske VM-spiller Sebastian Larsson kunne ændre på resultatet.

FC Nordsjælland-målmand Nicolai Larson holdt endnu en gang sit mål rent, og det danske hold kan nu se frem til at møde serbiske Partizan Beograd i tredje runde.