Flyvende Spellerberg fører Kolding til sejr i topkamp

KIF Kolding København er lige nu det bedste herrehåndboldhold i Danmark.

Det er den forsigtige konklusion efter et højdramatisk topbrag i Brøndby-Hallen, hvor den jysk-københavnske klub tvang Skjern Håndbold i knæ.

29-27 lød slutcifrene i hjemmeholdets favør, efter at KIF Kolding København førte 18-15 ved pausen.

KIF Koldings Bo Spellerberg og gæsternes Kasper Søndergaard var kampens helt store profiler med henholdsvis 10 og 9 mål.

Med sejren har KIF Kolding maksimumpoint i Herre Håndbold Ligaen efter syv kampe, mens Skjern Håndbold er to point efter.

Bo Spellerberg, som ikke har været med på landsholdet i et stykke tid, virkede stærkt opsat på at vise landstræner Ulrik Wilbek, at han skal med til EM på hjemmebane i januar.

Landstræneren sagde tak for indsatsen ved kort efter kampen at efterudtage Spellerberg til Golden League-turneringen i Norge, der bliver spillet i næste måned.

Bo Spellerberg lavede fire mål i kampens første kvarter, hvorefter Skjern bagud 5-7 mandsopdækkede ham i resten af første halvleg.

Det gav til gengæld plads til Joachim Boldsen, som på grund af skader hos blandt andre Kim Andersson og Lasse Boesen fik spilletid i hjemmeholdets angreb.

Forsvarsspecialisten Boldsen med tilnavnet "Traktoren" kom på scoringstavlen, men rent offensivt måtte han dog se sig overskygget af de meget effektive Torsten Laen og Stefan Hundstrup samt unge Lasse Andersson.

Hos gæsterne var det primært landsholdsspilleren Kasper Søndergaard, der holdt hovedet højt, og det gjorde han med aggressivt spil og flotte scoringer igennem hele kampen.

KIF Kolding København var flere gange foran med fire mål i kampen, hvor den første udvisning faldt til Skjerns Thomas Klitgaard, da der resterede knapt et kvarter af kampen.

På det tidspunkt havde KIF Kolding-målmanden Kasper Hvidt sat sig ud på bænken, efter at han ikke havde fået fat i noget i begyndelsen af anden halvleg.

Den engagerede målmand brølede sine input ind til holdkammeraterne, før han senere kom ind igen og blandt andet havde et par vigtige redninger.

Joachim Boldsen måtte til gengæld udgå midt i halvlegen, og kort før tid røg Lukas Karlsson samme vej.

Det kunne være blevet dyrt for KIF Kolding, at klubbens nye spanske højrefløj, Albert Rocas, var rystende svag og brændte det ene skud efter det andet, selvom holdkammeraterne forsøgte at spille ham varm.

Mod slutningen viste Bo Spellerberg lidt svaghedstegn for første gang, men i stedet tog Lasse Andersson ansvar, da han sendte 29-27-scoringen i mål med lidt over et minut tilbage.

I dagens anden kamp vandt rækkens nummer tre, Sønderjyske, 24-21 ude over pointløse Skive fH.

Sønderjyske har ni point for seks kampe.