Følelsesladet Thomas Bjørn lægger stabilt fra land

Det var en stor dag for Thomas Bjørn på golfbanen ved Ry. Et stort publikum var mødt op, og størstedelen fulgte ham rundt på banen ved første runde af Made in Denmark-turneringen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Thomas Bjørn fik en fin start ved Made in Denmark. Unge Nicolai Højgaard imponerede og var med helt fremme.

Thomas Bjørn spillede en stabil første runde i European Tour-turneringen Made in Denmark.

Efter en forrygende start med fem birdies på de første ni huller, faldt han i sidste halvdel lidt i niveau og sluttede to slag under par. Det rækker til en plads i top-40.

Thomas Bjørn var endda en smule overrasket over sin egen præstation.

I dagene op til havde han fortalt, at rollen som Ryder Cup-kaptajn tog mere fokus.

- Jeg spillede rigtig godt ved de første ni huller. Det var måske lidt bedre, end jeg havde håbet på, siger Thomas Bjørn.

Han nyder i stedet, at han er tilbage på hjemmebanen i Silkeborg, og følelserne overvældede ham også flere gange i løbet af dagen.

- Der går meget i gennem hovedet derude. Jeg tænkte på alle de golfrunder, jeg har spillet derude. Det er bare om at nyde det, siger han.

Den blot 17-årige Nicolai Højgaard havde en fremragende dag. Han gik første runde i 69 slag, hvilket svarer til tre slag under banens par. Det rækker til en placering i top 27.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med den her runde. Man skal tage nogle chancer og være aggressiv på den her bane, siger Nicolai Højgaard.

Engelske Jonathan Thomson begyndte tidligt torsdag formiddag, og de otte slag under par han endte på, var der ingen, der kunne overgå. Han ligger derfor på førstepladsen inden anden runde fredag.

Lucas Bjerregaard var en anden dansker, der imponerede stort. Han endte seks slag under banens par og skal dermed forsvare sin plads i top-2 i anden runde.

Thorbjørn Olesen havde en lidt mere vanskelig dag. Han gik første runde i 73 slag, hvilket er et slag over banens par.

Olesens to konkurrenter til pladsen på Europas Ryder Cup-hold, Matthew Fitzpatrick og Eddie Pepperell, var også på banen torsdag.

Matthew Fitzpatrick brugte 72 slag, hvilket svarer til banens par. Eddie Pepperell viste lidt bedre takter og sluttede to slag under banens par. Han lavede undervejs en enkelt eagle.

Fredag går Thomas Bjørn på banen klokken 08.30, mens Thorbjørn Olesen begynder 13.30.