Frank Arnesen henter første sejr med HSV

HSV og sportsdirektør Frank Arnesen vinder 2-1 over VFB Stuttgart og henter dermed sæsonens første sejr.

Hamburger SV og sportsdirektør Frank Arnesen er måske på vej ud af krisen, efter at holdet fredag aften vinder med 2-1 på udebane over VFB Stuttgart. Det er nordtyskernes første sejr i sæsonens første syv kampe og den første sejr på udebane siden februar.

I mandags fyrede Arnesen træner Michael Oenning, og fyringen fik altså umiddelbart den ønskede virkning i form af en sejr.

Til kampen fredag aften sad den danske sportsdirektør på trænerbænken sammen med den midlertidige træner Rodolfo Cardoso.

Det tydede dog ikke fra kampens start på, at HSV ville få en sejr. Efter 18 minutter bragte Stuttgart sig foran på en ripost, hvor hverken målmand eller forsvaret så alt for godt ud. Men en flot 2. halvleg af nordtyskerne og to hjørnespark sikrede bundholdet sejren.

Det udlignende mål blev sat ind efter 51 minutter af hollandske Jeffrey Bruma, som Frank Arnesen selv har taget med til klubben fra Chelsea.

Den 19-årige forsvarsspiller scorede på hovedstød efter hjørnespark, hvor bolden dog fik en smule hjælp af en Stuttgart-hofte på vejen ind i målet.

I det 67. minut blev sejrsmålet så sat ind, endnu engang efter et hjørnespark. Stuttgart-forsvaret forsøgte at heade bolden væk ad to omgange, men i stedet endte den hos Robert Tesche, der flugtede den i det korte hjørne.

Med sejren rykker HSV væk fra sidstepladsen og har nu fire point for syv kampe.

VFB Stuttgart havde William Kvist på banen i hele kampen, og holdet ligger fortsat på 6.-pladsen med 10 point for syv kampe, hvilket er en kamp mere end de øvrige hold i Bundesligaen.

I næste runde gælder det for Frank Arnesen og HSV en hjemmekamp mod Schalke 04, som også netop har sagt farvel til sin træner.

Imens spekuleres der fortsat i, hvem den permanente løsning for HSV på trænerposten skal være. Både landstræner Morten Olsen og Mallorca-træner Michael Laudrup har været nævnt, men begge vurderes at være mindre sandsynlige kandidater.