Frans Nielsen scorer i debut for sit nye NHL-hold

Selv om Detroit Red Wings' kamp mod Tampa Bay Lightning endte med et nederlag på 4-6, blev forventningerne til den danske spiller, Frans Nielsen, indfriet. Han formåede således at score et mål for Detroit-holdet. Foto: AP/Chris O'meara

Selv om den danske ishockeyspiller scorede et mål i sin debut for Detroit Red Wings, endte det med nederlag.

Der var store forventninger til den danske ishockeyspiller Frans Nielsen forud for sin debut for storklubben Detroit Red Wings i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL, natten til fredag.

Selv om kampen mod Tampa Bay Lightning endte med et nederlag på 4-6, blev forventningerne til den danske spiller indfriet.

Under sine i alt knap 16 minutter på isen lykkedes det den 32-årige forward at blive noteret for en assist i første periode, da Thomas Vanek bragte Detroit-klubben foran 1-0.

Og godt otte minutter inde i anden periode kom Nielsen selv på måltavlen, da han fulgte op på et forsøg fra holdkammeraten Mike Green, sendte pucken i nettet og bragte sit hold foran 3-1.

Efter anden periode førte Detroit 3-2, men modstanderne fra Florida kom stærkt tilbage i tredje periode, som de fik vendt til 6-4 og dermed et nederlag til Frans Nielsen og kompagni.

Detroit Red Wings har givet Frans Nielsen en seksårig kontrakt og udstyret ham med en lige så markant rolle, som han udfyldte igennem ti år i mere beskedne New York Islanders.

Frans Nielsen, der i 2007 blev den første dansker i den prestigefyldte liga, er hentet ind som afløser for den russiske supercenter Pavel Datsyuk.

Især danskerens alsidighed og kvaliteter i begge ender af banen er faldet i øjnene. Det fortæller Detroits træner, Jeff Blashill, til klubbens hjemmeside.

- Efter vores mening var Frans den bedste tovejscenter på markedet. Jeg har set ham mange gange, og han har haft stor indflydelse på kampene hver gang.

- Han kan spille mod modstandernes bedste spillere og alligevel producere noget offensivt. Det er en sjældenhed, siger Blashill.

Detroit Red Wings har kvalificeret sig til slutspillet hvert år siden 1991 og vandt den seneste af foreløbig 11 Stanley Cup-titler i 2008.

Generelt var det ikke en stor dag for de danske NHL-spillere, som var i aktion.

Nikolaj Ehlers formåede som den eneste at vinde, dog uden at gøre nævneværdigt opmærksom på sig selv, i Winnipeg Jets' sejr på 5-4 mod Carolina Hurricanes efter straffeslag.

Lars Eller debuterede med et nederlag for Washington Capitals, som tabte med 2-3 til mestrene fra Pittsburgh Penguins efter straffeslag.

Columbus Blue Jackets med Oliver Bjorkstrand indkasserede ligeledes et nederlag. Det lød på 3-6 i hjemmekampen mod Boston Bruins.