Ghana og Egypten er klar til Africa Cup-semifinalen

Ghanas André Ayew (til højre) blev matchvinder i kvartfinalesejren over DRCongo ved Africa Cup of Nations. Foto: AP/Sunday Alamba

Jordan og André Ayew scorede begge i Ghanas kvartfinalesejr, mens Egypten vandt 1-0 på en sen scoring.

Ghana og Egypten er som de to sidste hold klar til semifinalerne i Africa Cup of Nations. Det står klar efter søndagens to sidste kvartfinaler.

Her vandt Ghana og Egypten over henholdsvis DRCongo og Marokko.

Hos Ghana var det en scoring af hver af de to Ayew-brødre, der betød, at ghaneserne vandt 2-1 over DRCongo i kvartfinalen i Oyem.

I semifinalen skal Ghana møde Cameroun, der har AaB-angriberen Christian Bassogog på holdet.

Det var lillebror Jordan Ayew, som lavede det første mål i kvartfinalesejren. Aston Villa-angriberen afsluttede højt i målet på en friløber efter 63 minutters spil.

Føringen holdt dog kun i fem minutter, før et drømmemål udlignede kampen.

Panathinaikos-spilleren Paul-José M'Poku tog chancen fra over 30 meter, og det viste sig at være en god beslutning. Bolden fløj som en kanonkugle op i målhjørnet.

Kampen fik sin afgørelse, da West Hams André Ayew scorede på straffespark efter 78 minutter. Anføreren udplacerede køligt DRCongos målmand.

Egypterne sikrede sig deres semifinaleplads, da Kahraba scorede til 1-0 i det 87. minut mod Marokko. Scoringen blev sat ind på akrobatisk vis efter lidt klumpspil i kølvandet på et egyptisk hjørnespark.

1-0 blev også slutresultatet, og dermed er Egypten klar til semifinalen, hvor modstanderen bliver Burkina Faso.