Håndboldherrerer slingrer i VM-semifinalen

Danmark slår Argentina med 31-24 ved VM og er dermed klar til semifinalerne sammen med Sverige.

De danske håndboldherrer er som ventet klar til semifinalerne ved VM i herrehåndbold, efter at holdet trods en del slinger slog Argentina med 29-24 i den anden kamp i mellemrunden søndag aften.

Danmark er dermed fortsat eneste ubesejrede mandskab ved VM, og sejren betyder derudover, at Sverige fra Danmarks gruppe ligeledes er sikker på at slutte blandt slutrundens fire bedste nationer.

Danskerne var på forhånd storfavoritter og levede da også op til værdigheden, selvom det langt fra var kønt. De nødvendige mål blev scoret. Der blev forsvaret det, der skulle, men så heller ikke mere.

Det var ganske enkelt bare en kamp, der skulle overståes med en sejr. Og den indstilling var ved at koste i anden halvleg. Argentinerne gik frem i en meget offensiv opstilling, som gav Danmark store problemer.

Fra at have været foran med komfortable 17-12 ved pausen blev forspringet pludselig minimeret til 25-23. Der var panik at spore, og de ivorianske dommere hjalp ikke på den situation med en række besynderlige kendelser.

Men Danmark fik i den sidste håndfuld minutter lagt låg på kampen med et par scoringer, og sejren var trods alt mere end fortjent.

På nær de første 20 minutter af anden halvleg var Danmark klart bedst. Taktikken var som altid tempo, tempo og tempo, og når det blev overholdt, kunne argentinerne ikke være med.

Lasse Svan Hansen og Anders Eggert fik en del bolde at arbejde med på fløjene, og derudover var Mikkel Hansen som altid farlig. Svagest stod Danmark i forsvaret, når de hurtige argentinere havde held med overgangsspillet.

Kasper Søndergaard, Lasse Boesen og René Toft Hansen fik lov til at spare på kræfterne undervejs. Det gav spilletid til Mads Christiansen, unge Rasmus Lauge og Jesper Nøddesbo, uden at de dog formåede at spille sig meget tættere på startopstillingen.

Det faktum, at Danmark aldrig kom op i femte gear, og at en række nøglespillere holdt lidt igen, kan blive en fordel i gruppefinalen tirsdag mod værterne fra Sverige.

Danmark kan nøjes med uafgjort for at snuppe gruppens førsteplads og dermed efter alt at dømme undgå Frankrig i semifinalen. Frankrig er storfavorit til at vinde både den anden mellemrundegruppe foran Spanien samt titlen som verdensmester.

Lige meget hvem Danmark skal møde i semifinalen, står det dog klart, at kampen ikke bliver spillet i Malmø Arena, der nærmest har fungeret som en dansk hjemmebane hidtil i turneringen.

Sveriges semifinale skal nemlig spilles i Malmø, hvorfor den anden semifinale - som Danmark er i - skal spilles i Kristianstad godt 100 kilometer længere mod nordøst.

Semifinalen spilles på fredag, mens kampen mod Sverige spilles tirsdag klokken 20.15

• VM-håndbold: Danmark - Argentina