Håndboldmestre udraderer Randers og tager niende sejr

Estavana Polman (til venstre) og Team Esbjerg har nu indledt sæsonen med ni sejre i træk i landets bedste kvindeliga. Hollænderen scorede onsdag ni gange i en sikker sejr over Randers HK. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Team Esbjerg er i øjeblikket i en klasse for sig i dansk kvindehåndbold. Onsdag blev Randers HK nedlagt.

Team Esbjergs håndboldkvinder har indledt sæsonen med en fremragende stime, der tæller ni sejre i landets bedste række.

Onsdag slog de regerende mestre på hjemmebane Randers HK med 25-19.

Gæsterne scorede kampens første mål, men herefter kunne Esbjerg-træner Jesper Jensen se sine spillere gøre alt for at dræbe spændingen tidligt i opgøret.

Line Jørgensen bragte efter ti minutter værterne foran med 7-2 mod et Randers-hold, der lavede flere tekniske fejl.

Fejlene blev dog hurtigt udryddet af Randers-træner Niels Agesens spillere, og med fire scoringer i træk kom gæsterne op på 6-7. Lidt senere blev det også 8-8.

Bedst som Randers-spillerne troede, at de var med i kampen, så trak Esbjerg igen fra og åbnede et hul på seks mål til 14-8. Stillingen ved pausen var 14-9 til hjemmeholdet.

Begge hold havde svært ved at finde vej til netmaskerne i begyndelsen af anden halvleg, men esbjergenserne kom først i gang. Efter 41 minutter kunne Estavana Polman på straffekast øge til 18-10.

Hjemmeholdet bragte sig også på 21-10, og værterne holdt Randers nede på en enkelt scoring i de første 17 minutter af anden halvleg.

I slutfasen begyndte esbjergenserne at tage lidt løst på tingene, hvilket betød, at gæsterne kunne pynte på resultatet.

Topscorer for Esbjerg blev hollandske Polman med ni mål.

Vestjyderne topper HTH Ligaen med 18 point efter ni runder. Herning-Ikast følger efter med 16 point efter en sejr på 35-29 ude over EH Aalborg.

Senere onsdag slog København på hjemmebane Ajax med29-20, mens Odense vandt med 30-22 ude over Nykøbing Falster.

• CL kvindehåndbold: Team Esbjerg - Rostov-Don