Hobro udnytter Skive-nederlag og stormer mod Superligaen

Anders Holvad - her i en superligakamp mod FCK - sendte torsdag Hobro et skridt nærmere Superligaen. Foto: /ritzau/Sch?tze Ren?

Hobro har seks point ned til Skive på andenpladsen i 1. division. Fire hold kæmper om anden- og tredjeplads.

Det lugter mere og mere af en direkte tilbagevenden til Alka Superligaen for Hobro IK.

Torsdag øgede topholdet sit forspring ned til Skive på andenpladsen i 1. division, da Hobro vandt 2-0 hjemme over bundproppen AB, mens Skive samtidig tabte med 0-2 ude til Fredericia.

Dermed har Hobro seks point ned til Skive inden sæsonens sidste syv kampe.

Kun nummer et rykker direkte op i Superligaen, mens nummer to og tre skal spille playoffkampe mod Superligaens nummer 13 og 12 om en billet til Danmarks bedste fodboldrække i næste sæson.

Det var angriberen Anders Holvad, som efter 68 minutter fik sendt Hobro på sejrskurs mod AB, da han udnyttede lidt forvirring foran mål til at sende bolden i det lange hjørne. I overtiden blev det 2-0 ved Pål Kirkevold.

Før Hobro-scoringerne var Skive allerede bagud i Fredericia.

I første halvleg havde den tidligere Skive-bomber Morten Beck bragt Fredericia foran på et kraftfuldt hovedstød, mens Mathias Hebo Rasmussen øgede til 2-0 i anden halvleg.

For at gøre nederlaget endnu værre for Skive vandt alle konkurrenterne i topstriden også torsdagens kamp.

Vendsyssel FF vandt med 2-1 over Fremad Amager på udebane. Nordjyderne kom foran efter knap en times spil ved Thomas Dalgaard, men blev kort efter reduceret til ti mand.

Fremad Amager udlignede via hjørnespark efter 85 minutter, men to minutter inde i dommerens overtid sørgede Ninos Gouriye for tre point til Vendsyssel, da han tordnede bolden fladt i mål.

Det sene sejrsmål skabte vilde jubelscener hos cheftræner Erik Rasmussen.

Roskilde vandt med 2-1 ude over Næstved, og FC Helsingør sikrede sig med to scoringer i de sidste fem minutter en 2-0-sejr ude over HB Køge.