Højlund og Uniteds unge kuld sikrer sejr over Newcastle

Rasmus Højlund skulle bruge mindre end to minutter på banen, før han fandt vej til netmaskerne. Foto: Molly Darlington/Reuters
Danske Rasmus Højlund startede på bænken, men blev skiftet ind og afgjorde med sin scoring kampen for United.

Takket være unge kræfter vandt Manchester United onsdag aften 3-2 over Newcastle hjemme på Old Trafford.

Danske Rasmus Højlund startede på bænken, men kom med ti minutter tilbage af kampen på banen. Den unge angriber skulle blot bruge to minutter på græstæppet, før han lukkede kampen med sin 3-2-scoring.

Scoringen falder på et tørt sted for Højlund, der har været inde i en svær periode og modtaget en del kritik. Danskeren havde inden onsdag aften blot scoret ét mål i de seneste ti kampe for den engelske klub.

19-årige Kobbie Mainoo og 21-årige Amad Diallo havde forinden Højlunds scoring stået for Uniteds to mål i kampen.

United er med sejren fortsat på ottendepladsen. Holdet har samme pointantal som Newcastle, der dog har en markant bedre målscore.

De to hold er tre point efter Chelsea, der indtager sjettepladsen, som giver adgang til næste sæsons europæiske fodbold.

Chelsea tog en vigtig udesejr på 2-1 over Brighton. Cole Palmer fortsatte den imponerende sæson, han har gang i, da han åbnede Chelseas målscoring. Palmer er nu oppe på 22 ligascoringer i denne sæson.

United fik en god start på kampen mod Newcastle og var det bedste hold i indledningen.

Efter en halv time kom hjemmeholdet i front, da midtbanekometen Kobbie Mainoo opfangede en løs bold i Newcastle-feltet og roligt lagde den i mål med indersiden.

Efter målet ændrede kampen karakter, og Newcastle overtog taktstokken. Gæsterne pressede på frem til pausen, men manglede det sidste for at få bolden over stregen.

Det ændrede sig efter pausen. Efter blot fire minutter af anden halvleg bragte Anthony Gordon balance i regnskabet, da han fik højrefoden forrest på et indlæg.

Få minutter senere var gæsterne tæt på at komme i front, men Uniteds Sofyan Amrabat blokerede afslutningen fra svenske Alexander Isak, og bolden tog efterfølgende oversiden af overliggeren.

United formåede at kæmpe sig ind i kampen igen, og efter en lille time kom hjemmeholdet tilbage på sejrskurs. En nedfaldsbold efter et hjørnespark endte hos unge Amad Diallo, der hårdt sparkede bolden i kassen.

Seks minutter før tid lukkede Højlund kampen. Den indskiftede dansker modtog bolden foran Newcastle-feltet og efter et par træk mod højresiden, sparkede angriberen flot bolden fladt ind ved den fjerne stolpe.

I kampens tillægstid reducerede Lewis Hall for gæsterne, der dog efterfølgende ikke kom tæt på en udligning.