Højlund scorer første United-mål i nederlag til Bayern

I sin kamp nummer tre for Manchester United lykkedes det Rasmus Højlund at komme på tavlen. Det rakte dog ikke til point. Foto: Tom Weller/Ritzau Scanpix
Rasmus Højlund kom for første gang på tavlen for Manchester United, mens Christian Eriksen indtog skurkerolle.

Landsholdsangriberen Rasmus Højlund kunne onsdag sætte flueben ved en stor personlig bedrift, da han scorede sit første mål for Manchester United.

Men for den engelske storklub blev nederlaget på 3-4 til Bayern München i Champions Leagues gruppespil endnu et led i fortællingen om en tung sæsonstart.

Med Højlund og Christian Eriksen i startopstillingen tabte Manchester United for fjerde gang i fem kampe, og de mørke skyer er igen begyndt at trække ind over den traditionsrige klub.

Efter 2-2 mellem Galatasaray og FC København tidligere onsdag lægger Bayern og United sig henholdsvis i top og bund efter første spillerunde.

Det engelske mandskab med det markante danske islæt viste ellers ingen tegn på frygt for et nyt nederlag efter 1-3 mod Brighton i weekenden.

Manchester United lagde et højt pres og kom også til opgørets første chance, da bolden efter fire minutter dumpede ned for fødderne for Eriksen.

Midtbanespillerens afslutning var bare ikke farlig nok til at true Bayern-keeper Sven Ulreich for alvor.

Uden at have spillet sig til noget nævneværdigt tog værterne føringen efter 28 minutter.

En umiddelbart harmløs afslutning fra Leroy Sané røg under armen på Manchester Uniteds André Onana.

Det var tydeligvis en mavepuster for United-spillerne, som næppe nåede at få det store drop ud af hovedet, før bolden igen lå i nettet.

Jamal Musiala fandt med en af sine mange gode aktioner i kampen holdkammeraten Serge Gnabry, som fuldstændigt udækket og upresset bankede 2-0-målet i nettet.

Kampbilledet kunne måske have set anderledes ud, hvis Sergio Reguilón havde udnyttet en stor chance kort efter, men spanierens spark blev hverken et indlæg eller et skud på mål.

Det gav fornyet tro på tingene for gæsterne, at Højlund fik skovlet en reducering i kassen tidligt i anden halvleg efter en stribe hurtige kombinationer.

Men som så ofte før vendte stemningen hurtigt for Manchester United. I den anden ende ramte bolden Christian Eriksens arm i feltet, og efter et VAR-tjek pegede den svenske dommer Glenn Nyberg på pletten.

Harry Kane scorede sikkert og sendte United-spillerne ned i et nyt hul.

Det var svært at se, hvordan gæsterne denne gang skulle komme op. Og det var da også lidt tilfældigt, at midtbanegeneralen Casemiro fik prikket bolden i mål i slutminutterne.

United fik et kortvarigt energiboost, men det udmøntede sig ikke i en udligning. Tværtimod øgede Mathys Tel føringen, før Casemiro i den hæsblæsende slutfase forgæves blev dobbelt målscorer med hovedet.