Hollænder i gult: Troede Lars Bak var bedre end mig

Hollænderen Wilco Kelderman havde dårligt krydset målstregen på Ahlgade i Holbæk lørdag aften, før han vendte cyklen rundt og spændt ventede på Lars Bak.

Den danske Lotto-rytter var startet fire minutter senere end den klejne hollænder, og sammen med en soigneur forsøgte han forgæves at tolke de danske speakere.

Først da tiden kom fra Belkin-holdets samtaleanlæg, og Lars Bak havde kørt 18 sekunder langsommere, brød han ud i jubel, og smilet bredte sig fra øre til øre.

- Jeg kom for at vinde en etape. Nu ser det også ud til, at jeg vinder løbet, siger Kelderman.

Da han så den 12,1 kilometer lange eller rettere korte enkeltstart tidligere på lørdagen, var han ellers blevet lidt bekymret for sit samlede resultat.

- Jeg så, at det var en meget hurtig rute, og derfor troede jeg, at den lå bedre til en mere robust fyr som Lars Bak. Jeg er lettere end ham. Men jeg er meget glad.

Wilco Kelderman er kun 22 år, men imponerede tidligere i år med en samlet femteplads i etapeløbet Romandiet Rundt i Schweiz - et løb som blev vundet af den senere Tour-vinder Chris Froome.

I 2011 vandt Wilco Kelderman etapeløbet Tour of Norway, og han er en rytter, som har givet løfter om mere.

Når rytterne søndag kører fra Roskilde, og runder en del af Sjælland over 165 kilometer mod Frederiksberg, skal hans Belkin-hold kontrollere, at Matti Breschel og Lars Bak ikke snupper så mange bonussekunder undervejs, at de hiver sejren ud af hans hænder.