Ingen Stanley Cup-pokal til Jannik Hansen

Vancouver Canucks og Jannik Hansen taber syvende og sidste Stanley Cup-finale med 0-4 til Boston Bruins.

Drømmen om den første Stanley Cup-triumf i klubbens historie brast for Vancouver Canucks med Jannik Hansen på holdet, da NHL-klubben tabte den syvende og afgørende finalekamp mod Boston Bruins med 0-4.

Vancouver vandt ellers grundspillet suverænt og førte også 2-0 i kampe i finaleserien, hvor det imidlertid kun lykkedes at score otte mål i de syv kampe, og det var altså for lidt.

Hjemmeholdet led allerede et lille knæk efter et kvarters spil, da Patrice Bergeron scorede for Boston.

I de første seks kampe i finaleserien har det først scorende hold også vundet kampen, og den trend fortsatte altså i syvende kamp.

Boston forsvarede føringen med stor kløgt og disciplin, og dermed var det småt med oplagte chancer for Vancouver, hvis førstekæde med de to svenske Sedin-brødre endnu engang havde det svært.

Forehavendet blev ikke nemmere, da Brad Marchand øgede Bostons føring med en smart snurretur rundt om målet, og da Bergeron endnu engang nettede - endda i undertal - kort før anden periodes udløb.

Jannik Hansen spillede undervejs i kampen med i både anden- og tredjekæden, inden han i sidste periode blev sat sammen med Sedin-tvillingerne i førstekæden i et forsøg på at ændre slagets gang.

Det lykkedes ikke rigtigt, og i stedet pådrog danskeren sig en udvisning midtvejs i perioden, da han lod sine frustrationer gå ud over en modstander.

Og med sit andet mål i kampen slukkede Brad Marchand definitivt lyset i Rogers Arena i Vancouver tre minutter før tid.

Med nederlaget har Vancouver tabt alle sine tre Stanley Cup-finaler indtil videre. For Boston var det den sjette titel i klubhistorien, men den første siden 1972.