Ishockey: Dansk kollaps giver nederlag i sidste VM-test

Danmark så ud til at være på vej mod endnu en sejr over Tyskland, men koncentrationssvigt kostede i Vojens.

Det danske ishockeylandshold var på vej mod et fint resultat i den sidste testkamp før VM i Tjekkiet. Men et kollaps mod slutningen af anden periode blev dyrt i andendagsgildet mod Tyskland lørdag aften i Vojens.

Tyskerne vandt 4-2 og fik dermed revanche for 0-1-nederlaget samme sted fredag aften.

Efter en målløs første periode kom Danmark foran i den eksplosive anden periode, da Nichlas Hardt rettede Markus Lauridsens afslutning af.

Føringen blev fordoblet, da Julian Jakobsen midtvejs i perioden scorede med en afslutning udefra i dansk powerplay.

Tyskerne svarede hurtigt igen med 1-2-reduceringen mindre end et minut senere.

Patrick Reimers afslutning sneg sig lige nøjagtigt ind under den danske målmand, Patrick Galbraith.

Herefter var det som om, at det danske hold mistede koncentrationen.

Fysisk stærke Oliver Lauridsen holdt godt fat i tyskeren Sebastian Uvira, som slog ud efter danskeren, men i stedet så ud til at ramme en af dommerne. Både Lauridsen og Uvira røg en tur i straffeboksen.

Senere blev danske Mathias Bau smidt helt ud af kampen sammen med tyskeren Daniel Pietta, da de to kom op at slås.

Cirka to minutter før udløbet af anden periode blev den danske defensiv spillet tynd i tysk powerplay, og Justin Krueger kunne let udplacere Patrick Galbraith.

Danmark gik fra ondt til værre under et minut senere, da Thomas Oppenheimer scorede til 3-2.

Det lykkedes ikke for danskerne at få udlignet i den målløse tredje periode, hvor Tyskland ramte stolpen.

13 sekunder før tid scorede Tyskland til slutresultatet, da Danmark havde taget Patrick Galbraith ud for at have en ekstra markspiller på isen.

Det danske hold indleder VM i Tjekkiet 2. maj, hvor Slovakiet er modstanderen.

De øvrige modstandere i gruppe B er Finland, Rusland, USA, Norge, Hviderusland og Slovenien.

Danmark rejser til VM uden stortalentet Nikolaj Ehlers, som lørdag meldte ud, at han ikke tager med.

Den 19-årige dansker, der er ejet af NHL-klubben Winnipeg Jets, føler sig udmattet efter en lang sæson for Halifax Mooseheads i den canadiske juniorliga.