Ishockeylandsholdet taber livlig VM-test

Det lykkedes ikke for det danske ishockeylandshold at gentage torsdagens 5-4-sejr over Hviderusland, da de to mødtes igen i Rødovre lørdag aften.

Nøjagtigt to uger før VM-premieren i Minsk måtte Danmark sluge et nederlag på 3-4, og holdet gav igen indtryk af at være noget bedre kørende i angrebet end i forsvaret, hvor den manglende bredde på backpositionerne stadig falder i øjnene.

Men de 1472 tilskuere fik trods dukkerten en fin oplevelse ud af at tilbringe årets første sommerlige aften i en kold skøjtehal.

Hviderusland viste sig nemlig igen som en god opvarmningsmodstander for danskerne. De to hold var nærmest perfekt matchet og leverede en ny underholdende kamp med stor vilje til at vende forsvar til angreb i en fart.

Det danske landshold har under den nye landstræner Janne Karlsson anlagt en mere aggressiv og direkte stil, der klæder mange af spillerne.

Folk som Jesper Jensen og Patrick Bjorkstrand er tydeligt forbedret i forhold til sidste års blege VM-indsats, og sammen med Frederik Storm udgjorde de igen en velfungerende kæde.

Men den offensive stil er naturligvis ikke gratis, og det danske hold forekommer kort før VM skrøbeligt i defensiven.

Det skyldes selvfølgelig også, at hverken Philip Larsen, Markus Lauridsen eller Oliver Lauridsen endnu er til rådighed for holdet, mens rutinerede Daniel Nielsen endegyldigt har meldt VM-afbud.

Det er et åbent spørgsmål, om det danske backudvalg til VM er stærkt nok til spille med det høje pres, som holdet har disket op med i de to kampe mod hviderusserne.

Men fremad banen var der opmuntringer til landstræneren. Thomas Spelling lavede et glimrende mål til 1-0 i første periode, da han hamrede pucken op i nærmeste hjørne efter Morten Madsens forarbejde.

Spelling, der er et stort talent, mangler endnu landsholdsgennembruddet, men dette var et skridt i den rigtige retning.

Danskerne leverede i lange perioder flydende angrebsspil og flotte kombinationer, og Patrick Bjorkstrands 2-1-scoring i powerplay var køligt udført.

Morten Madsen kronede en god indsats med at lave det sidste danske mål til 3-4 godt syv minutter før tid, men holdet fik ikke etableret samme vilde slutspurt som i torsdags.

"Vi er på vej til VM-guld", lød det alligevel fra ølbasserne bag det ene mål.

Det er nok lige at stramme den, men det danske landshold ser frisk ud og bliver kun endnu bedre, når NHL-spillerne Jannik Hansen, Mikkel Bødker og Nicklas Jensen slutter sig til.

Sidste testkamp er også mod hviderusserne. Den spilles næste lørdag i Minsk.