Jakob Fuglsang viser Tour-form på Alpe d'Huez

Cykelrytteren Jakob Fuglsang fra Astana viser blændende form for tiden. Foto: /ritzau/Ernst Van Norde

Jakob Fuglsang kørte for anden dag i træk sublimt i Criterium du Dauphiné, og han er nu tæt på en podieplads.

Jakob Fuglsang har de seneste dage vist, at Astana-rytteren er i form til at køre et flot Tour de France.

Fredag vandt Fuglsang en etape, og lørdag var han med fremme igen, da 7. etape af Criterium du Dauphiné blev afviklet med mål på det legendariske bjerg Alpe d'Huez.

Peter Kennaugh (Sky) vandt lørdagens etape i Criterium du Dauphiné, og Fuglsang blev nummer syv efter imponerende kørsel.

Da det gik stejlt op ad Alpe d'Huez var Fuglsang i stand til at følge med Richie Porte (BMC), som forsvarede sin føring i løbet.

- Benene er der, formen er der, og jeg kører måske hurtigere, end jeg nogensinde har gjort før, siger Fuglsang til TV2 Sport.

Fuglsang og Porte kom ind over målstregen 1,56 minutter efter den britiske etapevinder. Og Fuglsang var den eneste, der kunne følge med Porte på de sidste to kilometer.

- Jeg fulgte bare med, og der var knald på. Jeg følte mig godt kørende.

- Jeg sad godt, da Richie kørte. Jeg sad på hans hjul, og han kørte svinestærkt. Det var fedt at kunne følge med ham, og jeg måtte gå dybt.

- Jeg var glad for, at Alejandro Valverde ikke tog sekunder på mig til sidst, siger Fuglsang.

Porte og Fuglsang satte Froome på den sidste stigning og fik et hul på 23 sekunder ned til Sky-kaptajnen.

Det betyder, at Porte nu fører løbet med 1 minut og 2 sekunder ned til Chris Froome (Sky). Fuglsang er placeret på en samlet tredjeplads og er nu kun 13 sekunder efter Froome.

Sidste etape i Criterium du Dauphiné køres søndag, og her er der igen tale om en etape, hvor der køres på flere stejle stigninger.