Jan Ø. Jørgensen stormer i semifinalen i badminton

Jan Ø. Jørgensen er videre i Dubai efter to sejre i to kampe. Foto: Polfoto/Jens Dresling

Efter to sejre i to kampe brager Jan Ø. Jørgensen videre til semifinalen i Dubai. Herredouble er også videre.

Jan Ø. Jørgensen viser storform i sæsonfinalen i badminton.

Den danske herresinglespiller er videre efter to sejre i to kampe i det indledende gruppespil i Dubai World Superseries Finals.

Torsdag vandt Jan Ø. Jørgensen med 21-18, 21-10 over tyskeren Marc Zwiebler på blot 37 minutter.

Dermed har Jan Ø. Jørgensen kun brugt en times tid på at besejre sine to første modstandere onsdag og torsdag.

Fredagens sidste gruppekamp bliver dog ikke ren kosmetik, selv om danskeren er sikker på at avancere til semifinalen uanset resultatet.

Hvis Jan Ø. Jørgensen vinder den sidste kamp over kineseren Tian Houwei, så slutter han på førstepladsen og får en på papiret nemmere modstander i semifinalen.

Senere torsdag tabte Viktor Axelsen med 19-21, 21-14, 18-21 til sydkoreaneren Wan Ho Son. Han har nu vundet en og tabt en kamp.

Danskeren kan trods nederlaget stadig gå videre til semifinalen med en sejr over Lee Chong Wei i den sidste gruppekamp, som spilles fredag.

Især i tredje sæt var der hård kamp om sejren mod sydkoreaneren, og Axelsen blev nogle gange lidt for ivrig for at afgøre pointene tidligt.

Axelsen satte en 10-4-føring over styr og kom i stedet bagud 12-14. Danskeren fik lidt senere udlignet til 15-15.

Sydkoreaneren kom dog også foran 19-15, og herfra kunne Axelsen ikke ændre på udfaldet.

Derimod gik den danske herredouble Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding sikkert videre til semifinalen.

Den danske duo sejrede 21-12, 21-19 over indoneserne Marcus Fernaldi Gideon og Kevin Sanjaya Sukamuljo.

Også Joachim Fischer og Christinna Pedersen er klar til semifinalen i mixeddouble efter en sejr over Tontowo Ahmad og Liliyana Natsir fra Indonesien, der måtte trække sig med en skade i andet sæt.

Danskerne havde vundet første sæt 21-8 og førte 11-6 i andet sæt på det tidspunkt.

Til gengæld tabte Christinna Pedersen sammen med Kamilla Rytter Juhl i damedouble i tre sæt til Qingchen Chen og Yifan Jia fra Kina.

Kineserne vandt 21-13, 14-21, 21-13 på lidt under en times spil.