Jorge Sampaoli: Fodbolden skylder Messi en VM-titel

Med alle tre mål i Argentinas sejr over Ecuador var Lionel Messi om nogen manden, som sendte landet til VM. Foto: /ritzau/AP/Fernando Vergara

Med et hattrick sendte Lionel Messi Argentina til VM, og han fortjener en VM-titel, mener landstræneren.

Natten til onsdag afværgede Argentina en gigantisk fiasko, da holdet med en 3-1-sejr i Ecuador spillede sig til VM i Rusland på et hængende hår.

Og argentinerne kan i den grad takke superstjernen Lionel Messi for VM-billetten.

Efter et ecuadoriansk føringsmål i første minut var det Messi, som med et hattrick sendte Argentina til VM.

Dermed kunne den argentinske lejr drage et lettelsens suk, men landstræner Jorge Sampaoli har stadig grund til bekymring efter en sløj VM-kvalifikation.

- Vi er nødt til at få styr på, at ikke alt skal afhænge af Messi, lyder det fra den argentinske landstræner ifølge Reuters.

Den stolte fodboldnation har ikke vundet VM siden 1986, hvor Diego Maradona førte Argentina til VM-guldet.

Messi bliver ofte sammenlignet med Maradona, men mange mener, at Messi endnu ikke er oppe på siden af Maradona, fordi Messi endnu ikke har ført landet til en stor triumf.

Men Jorge Sampaoli tager sin anfører og stjernespillet i forsvar.

- Han er den bedste spiller i historien, slår Sampaoli fast over for AFP.

- Messi skylder ikke Argentina en VM-titel, fodbolden skylder Messi en VM-titel, lyder det fra landstræneren.

Den får FC Barcelona-angriberen nu chancen for endnu en gang at jagte, når han sammen med sine argentinske landsholdskammerater drager til Rusland næste sommer.

Selv var den argentinske anfører lettet efter sejren over Ecuador, efter at holdet har været under et massivt pres i VM-kvalifikationen det seneste halve års tid.

- Heldigvis svarede vi hurtigt tilbage, efter at Ecuador scorede, siger Messi til Reuters om udligningen i 11. minut.

Syv minutter senere gjorde Messi det til 2-1, og så var vejen til VM lagt, inden han fuldbyrdede hattricket efter godt en times spil.

- Jeg takker Gud for, at vi nåede vores mål, siger han.

I 2014 nåede Argentina VM-finalen, hvor man dog tabte 0-1 til Tyskland efter forlænget spilletid.