Kanonade sender Frederik Andersen ud af NHL's slutspil

Frederik Andersen i målet ser til, mens Boston Bruins-spillere jubler over en scoring i første periode mod Toronto Maple Leafs, som tabte den afgørende kamp i slutspillet. Foto: Scanpix/Greg M. Cooper

Med fire mål i tredje periode er Boston Bruins videre i slutspillet på bekostning af Toronto Maple Leafs.

Frederik Andersen og Toronto Maple Leafs er færdige i dette års slutspil om Stanley Cup-trofæet i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL.

I den syvende og afgørende kamp mod Boston Bruins natten til torsdag dansk tid gik holdet fra Canada helt ned i tredje periode.

Efter de to første perioder var Toronto ellers foran 4-3, men Boston scorede fire gange på stribe i de afsluttende 20 minutter.

Med undtagelse af to minutter fik Frederik Andersen fuld spilletid i målet for Toronto.

Sejren på 7-4 betyder, at Boston Bruins vinder serien med 4-3 i kampe. Det er første gang siden 2014, at holdet kvalificerer sig til anden runde i slutspillet, skriver NHL på sin hjemmeside.

Boston Bruins skal nu møde Tampa Bay Lightning i anden runde af slutspillet, som omfatter otte hold. Første kamp er lørdag.

Med elimineringen af Toronto Maple Leafs er Frederik Andersen i teorien en mulighed til Danmarks landshold, som i maj er vært for VM i ishockey. Men målmandens klub bestemmer, om han får lov til at tage hjem og deltage.

Washington Capitals med Lars Eller er videre i slutspillet, og det samme er Winnipeg Jets med Nikolaj Ehlers og San Jose Sharks med Jannik Hansen og Mikkel Bødker.

• NHL: Stanley Cup Playoffs-Toronto Maple Leafs at Boston Bruins