Kenneth Bjerre må nøjes med fjerdeplads

Den danske speedwaykører Kenneth Bjerre blev nummer fire ved det italienske grand prix, som Jonsson vandt.

Trods en plads i finalen måtte danske Kenneth Bjerre tage til takke med en fjerdeplads ved det italienske speedway-grand prix lørdag aften.

Svenskeren Andreas Jonsson vandt grand prix'et foran den amerikanske veteran Greg Hancock.

Kenneth Bjerre kom ikke særlig godt fra start i finalen, hvor han havnede i sidste position efter den indledende fight om placeringerne.

Den position formåede danskeren ikke at forbedre på de følgende omgange, men til gengæld får danskeren 12 point til VM-stillingen, hvor han avancerer til niendepladsen, nu med 50 point.

I semifinalen klarede den 27-årige dansker sig lidt bedre.

Efter en slingrende start fik danskeren svinget sin maskine ind i anden position, som han holdt til målstregen. Dermed var han klar til finalen sammen med Greg Hancock, som vandt heatet suverænt.

Nicky Pedersen havde en mindre god aften i Terenzano. Den tidligere danske verdensmester måtte nøjes med tre point til VM-stillingen, hvor han ligger på syvendepladsen med 56 point.

Tre danskere har tidligere vundet det italienske grand prix. Hans Nielsen vandt i 1996, Nicky Pedersen vandt i 2007, mens Hans Andersen vandt i 2008, da Bjarne Pedersen blev nummer to.

I den samlede VM-stilling ligger Greg Hancock suverænt nummer et med 95 point foran polakken Tomasz Gollob, som har 73 point.