Kiel og René Toft er klar til Champions League-finalen

THW Kiel vandt en hårdt spillet og intens semifinale med 29-26 over MKB Veszprem KC, og dermed er det tyske storhold i håndbold klar til finalen i Champions League, som spilles søndag i Köln.

I sidste weekend vandt Kiel det tyske mesterskab på en bedre målscore end Rhein-Neckar Löwen, så det har været nogle gode uger for Kiel på det seneste.

Den danske stregspiller René Toft Hansen, som i øjeblikket holder en tænkepause på landsholdet, var med i hele kampen for Kiel, og han spillede en god kamp i forsvaret.

Det stod helt lige - 13-13 - efter de første 30 minutter, og det var uhyre svært for Kiel at trække fra i det jævnbyrdige opgør.

I anden halvleg havde Kiel bedre held og dygtighed til at komme foran, selv om ungarerne længe hang godt med.

32-årige Momir Ilic, som tidligere har vundet Champions League med Kiel, holdt med flere flotte scoringer Veszprem inde i kampen.

11 minutter før tid kom Kiel foran 25-21, men Veszprem svarede igen med to hurtige mål, og så stod det pludselig kun 25-23 til tyskerne.

Det gjorde især ondt på Veszprems forsvar, når Kiel eksekverede nogle lynhurtige kontraangreb. To af disse udnyttede den tidligere AG København-fløjspiller Niclas Ekberg og øgede igen føringen.

Veszprem kom atter tilbage i kampen, så Kiel kun var foran 28-26 med fem minutter tilbage af kampen. Men tættere på kom ungarerne aldrig, og så kunne tyskerne avancere til finalen.

Playmakeren Rasmus Lauge, som har været plaget af en knæskade, så til fra Kiels bænk og var ikke registreret i truppen til opgøret.

I finalen venter enten FC Barcelona eller Flensburg-Handewitt, som spiller den anden semifinale senere lørdag.

Øretæver i luften: Kærestestrid endte galt

Festivaltriumf på Lolland: Billetsalget boomer